Mam problem z moim komputerem, a konkretnie nie chce się włączyć. Ale od początku. Od wczoraj mój komputer trochę buczał, także stwierdziłam, że znów trzeba odkurzyć wentylatorek i ogólnie kompa trzeba będzie wyczyścić od środka. Dzisiaj rano odłączyłam wszystkie kable, rozkręciłam kompa, wyczyściłam, a następnie skręciłam. Teraz komp w ogóle się nie włącza. Na moim monitorze (Sony SDM-X72) wyskakuje informacja “no input system”. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Proszę o pomoc i z góry dzięki
Zobacz czy karta graficzna jest dociśnięta… Kabel od monitora podłączony? :lol:
Właśnie kable są podłączone : D zaraz zobaczę jeszcze co z kartą. ; )
Może nie podłączyłaś dodatkowego zasilania do karty graficznej? ;>
Komputer włączyłby się poprawnie (byłby obraz) nawet gdyby dodatkowe zasilanie było odłączone.
Rozkręć koputer jeszcze raz tak samo i złoż, powoli i dokładnie delikatnie i dobrze dociskając każdą część (kości RAM, grafikę)
Dokładnie tak jak mówi Activ … Wszystko wyjąć, dokładnie podociskać, sprawdzić … Mój też co jakiś przechodzi taki “kryzys” po czyszczeniu.
anullekk ,
Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku