Problem z konfiguracją Linksys WAG200G pod neo

witam!

mam problem z konfiguracją Linksysa WAG200G pod neostrade… połączyłem wszystko wg instrukcji tj kabelek od netu, kabelek do kompa i zasilanie…, wszystkie lampki sie świecą tj. zasilanie, połączenie z kompem, DSL i internet

tylko problem w tym że nie mogę się połączyć :confused: na początku wybieram konf. pod TPSA Neostrada, wpisuje NA PEWNO dobre dane (bo takie same testowałem na modemie neo z którego teraz pisze) i reszte konfiguracji i na końcu nie może się połączyć

wyskakują różne komunikaty, raz że złe dane użytkownika, raz że złe te dane co są na obrazku, a innym razem że po prostu nie mógł się połączyć

netuo3.jpg

co tam ma być i co żle konfiguruję? router raczej działa bo połączyłem sie juz z innym kompem tylko nie ma netu…

/edit///

to dziwne :confused: kombinowałem z reczną konfiguracją i jak ustawiłem DSL na MultiMode to w Status pokazało tak jakby było połączenie, ale net nie działał :expressionless:

sam juz nie wiem, a instalka miała być prosta heh…

net2kx7.jpg

A więc tak.

W zakładce Setup ma być:

Encapsulation: RFC 2364 PPPoA

Multiplexing: VC

Qos Type: UBR

Autodetect: Disable

Virtual Circuit: 0

35

DSL Modulation: MultiMode

Keep Alive: Redial period: 30

DHCP Server: Enable

już sobie poradziłem ale dzięki :slight_smile: za to tutaj mam kolejny problem jeśli możesz zerknąć :wink: viewtopic.php?f=15&t=214155