Problem z konfiguracją routera TP-Link TD-W8901G


(riven315) #1

Po przywróceniu routera do ustawień fabrycznych nie mogę sprawić, by znów nadawał się do użytku. Mam problemy z konfiguracją i nie mogę sobie poradzić. Wydaje mi się, że wszystkie opcje są ustawione poprawnie. Załączam screeny, proszę o porady.

Problem polega na tym, ze ustawione parametry nie dają dostępu do internetu, a po zresetowaniu (nie chodzi o przywracanie do ust. fabrycznych, po prostu zwykłe zresetowanie guziczkiem), opcje ponownie same ustawiają się na takie:

Virtual Circut - PCV0
VPI - 1
VCI - 32.

Jeśli chodzi o lampki, to Internet nie pali się w ogóle. Nawet nie mryga.


(riven315) #2


(riven315) #3


(riven315) #4


(Longhorn2009) #5

Sprawdź przy ustawieniu PPPoA.


(jimasek) #6

Co to za dostawca internetu? Orange czy coś innego?


(Toxic_one) #7

konfiguracja orange: PPPoE Enkapsulacja : LLC, Uwierzytelnienie PAP/CHAP, VPI: 0, VCI 35 DNS: 194,204,159,1,
194,204,152,34


(riven315) #8

1/1/2000 0:9:8> No DNS server available
1/1/2000 0:9:8> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:9:8> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:9:8> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:9:8> No DNS server available
1/1/2000 0:9:8> adjTimeTask fail: wrong domain name
1/1/2000 0:9:8> No DNS server available
1/1/2000 0:9:8> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:9:8> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:9:8> adjtime task pause 60 seconds
1/1/2000 0:9:8> No DNS server available
1/1/2000 0:9:8> adjTimeTask fail: wrong domain name
1/1/2000 0:9:8> No DNS server available
1/1/2000 0:9:8> Last errorlog repeat 10 Times
1/1/2000 0:9:8> adjTimeTask fail: no server available
1/1/2000 0:9:8> adjtime task pause 1 day
1/1/2000 0:9:8> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=8050e158
1/1/2000 0:9:56> Last errorlog repeat 66 Times
1/1/2000 0:9:56> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=8050e158
1/1/2000 0:9:56> Last errorlog repeat 3 Times
1/1/2000 0:9:56> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=8050e158
1/1/2000 0:9:58> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=8050e158

Mam coś takiego w SysLog, adresy DNS mogę ustawić, ale mam taką opcję w zakładce LAN, czy to jest prawidłowe?


(jimasek) #9

Chyba nie odpowiedziałeś na pytanie co to za dostawca internetu?