Problem z konfiguracją TENDA W150D

Witam wszystkich!

Mam Neostradę i do tej pory łączyłem się z internetem za pomocą modemu. Teraz jednak zakupiłem router Tenda W150D bo potrzebuję również Wi-Fi i mam problem, ponieważ nie mogę go skonfigurować. Podłączyłem kabel telefoniczny do ADSL na routerze, kabel sieciowy do routera i karty sieciowej i nie mogę wejść do konfiguracji przez 192.168.1.1

Nie wiem co robić bo wyskakuje mi w przeglądarce Połączenie zostało zresetowane.

Proszę wszystkich, którzy wiedzą co i jak o pomoc.

trzeba skonfigurować router podając hasło i login które dostałeś od dostawcy internetu przy podpisywaniu umowy

EKSTRAklasa ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Tak wiem, że należy podać nazwę użytkownika i hasło od dostawcy, ale wcześniej wprowadzając IP routera w przeglądarce, powinien mnie wpierw chyba zapytać o nazwę usera w tym wypadku admin i o hasło w tym wypadku password prawda? A problem jest w tym, że po podłączeniu i wpisaniu 192.168.1.1 nie prosi nic i hasło tylko jest połączenie zostało zresetowane.