Od 1 Sierpnia powinienem mieć 20Mb/s od Multimedii a jak się okazuje, maksymalna prędkość jaką wyciągam podczas ściągania plików z stronek testowych to nie 2,5MB/s a 1,7-1,8 MB/s. Ale już nie o to chodzi, czytałem że to co w umowie rzadko po kablu i jakkolwiek nie było by to irytujące problem jest inny. Miałem wcześniej internet 6Mb/s i w programie uTorrent pobierało mi z prędkością maksymalną: 750KB/s zawsze kiedy była odpowiednia ilość seedów (czyli przez jakieś 80% czasu). Teraz nawet zadowoliłbym się już tym 1,7 MB/s bo to i tak dość duże przyspieszenie w porównaniu do 750KB/s tyle że w uTorrencie nawet tyle niema, wychodzi rożnie z zakresu 500-1000 KB/s (znacznie częściej jednak bliżej do 500)
Wie ktoś jak poprawnie skonfigurować uTorrenta? Zapewne w tym leży problem. Próbowałem kilku konfiguracji aczkolwiek nic to nie daje. Sprawa nie przyjemna bo po teoretycznym przyspieszeniu internetu z 6 do 20 MB/s przyspieszenie w uTorrencie nie widać praktycznie wcale. Sprawdzałem na kilku pobieraniach jednocześnie i sumaryczna prędkość w tych samych zakresach: 500-1000 KB/s, łącze się dzieli.