Mam laptop świeżo po formacie i mam 208 aktualizacji, które przy wyłączaniu systemu normalnie się instalują. Jednak przy włączeniu systemu musi je skonfigurować i tu pojawia się problem. Po chwili przygotowań do konfiguracji wyświetla się błąd “Niepowodzenia konfigurowania aktualizacji Windows, wycofywanie zmian”. Szukałem informacji na ten temat, ale tam ludzie polecali jakieś programy do naprawy tego, ale nie były one od Microsoftu, więc im nie ufam. Raczej nie jest możliwe też, że antywirus blokuje, bo zawsze instaluję tego samego i wszystko działało wcześniej. Mój system to Windows 7 x64 Home Premium. System się włączy, ale błąd ten jest na tyle upierdliwy, że przy 208 aktualizacjach wycofanie tych zmian zajmuje ok. 2h…
Zanim zaczniesz naprawiać, instaluj partiami - po 10-20 aktualizacji (odznacz na wstępie te dotyczace sterowników etc.). Dojdziesz do momentu gdzie będziesz wiedział, która aktualizacja powoduje problem.
Inna sprawa - na komputerze jest Service Pack 1? Jeżeli nie, zacznij od ręcznego pobrania aktualizacji i instalacji.
Start - tam masz “Aktualizacje Windows”, Kliknij. Wyszukaj aktualizacje. Odznacz wszystkie. Potem zaznasz pierwszych 20-30 i tak powololutku wszystkie.