Problem z kopiuj / wklej jakiegoś tekstu w przeglądarce EDGE

Od jakiegoś czas na moim laptopie z windows 10 korzystając z przeglądarki EDGE zauważyłem problem polegający na kłopotach z zapamiętywaniem tego co skopiowałem i w efekcie braku wklejenia tekstu.
Czyli inaczej mówiąc. Gdy w przeglądarce EDGE skopiuje jakiś tekst dowolny z artykułu na stronie dając kopiuj i chcę ten tekst wkleić gdzieś indziej np. w prywatnej wiadomości u kogoś czy w jakimś dokumencie word dająć wklej to niema tego co skopiowałem. Nie wiem czemu i co jest tego powodem. Czy to wina przeglądarki czy myszki może ? myszkę mam cyclone Raycore. Okropnie mnie to denerwuje gdyż jak chce jakiś link skopiować wyraźnie widzę że w menu podręcznym daje kopiuj a jak chcę dać wklej to niema co wkleić tak jakby nic nie było skopiowane. I muszę od nowa wyszukiwać wszystko. Nie dzieję się tak za każdym razem , ale dość często. Da się to jakoś naprawić ? Mam windows 10 jak coś. Proszę o pomoc w tej sprawie.

Może strony blokują JavaScriptem kopiowanie treści - czasem dokładają “więcej na: ...”.

Link kopiujesz z paska adresu i też się nie kopiuje do schowka?

Link zwykły jak kopiuje z paska adresu też zdarza się, że nie kopiuje. Tylko musze czasem robić dwa razy zaznaczać albo trzy razy dany link i dać kopiuj żeby potem wkleić. I dziwne, że mogę tylko jeden raz ten link wkleić. Nawet jak używam klawiszy ctr+v to nie wkleja, a powinno wklejać jeden za drugim. Teraz jak np. skopiowałem link do forum dobreprogramy i otworzyłem w EDGE nową kartę i dałem wklej to nie wkleiło mi od razu. Musiałem powtórzyć zabieg ten 2 razy. Czemu tak się dzieje hmm ?