Problem z łączeniem warstw w Gimpie

Witam.

Mam wielki problem otóż wykonuję taki tut http://www.gimpuj.info/sygnatury/full-s … 907.0.html

Wszystko idzie ok aż do wklejania rendera koleś pisze, że mamy zrobić nową warstwę więc ja robię na białym tle. I mam wkleić render to wklejam to co wyciołem bo nie widze opcji wklejania rendera na daną warstwę więc wyciołem pewną postać i wklejam na białbym tle. i ma być render (czyli tu dziewczyna brata) i tło zrobione pędzlami ale ja mam białe tło i mu na pasku pisze z tego co zauważyłem jakims cudem on ma tylko jedną warstwę help prace musze mieć do godziny 21.

Dodam że jakoś mi się udało ale głuwna osoba dziewczyna jest jakby przeźroczysta

Chodzi o punkt 4 tego tutka?

Nową warstę nie z białym tłem a przezroczystym

A pkt 5 też przeźroczysty ?

Porchekarera , nie musisz robić tego na przezroczystym tle, gdyż z tego, co tutaj widzę, to postacie mają zajmować całą powierzchnię warstwy, czyli możesz dać białe tło.

Zapomniałeś że w tutku jest na końcu:

1. Warstwę z renderem przesuwamy nad warstwę z rozmytymi renderami.

To warstwa z pkt 4 jak będzie z białym tłem to przesłoni warstwę rozmytą…

Rób przezroczyste

Venger , mam na myśli punkt 5, co można wyczytać z kontekstu, poza tym dziewczyną jestem :).

W punkcie 5 można na białej, można i na przezroczystej - bez róoznicy skoro wklejany element ma i tak ja zakryć. Niemniej jednak skoro we wczesniejszym punkcie przeztroczysta warstwa jest konieczna to nie ma potrzeby zmieniać ustawień.

Ale zgadam się - dla pkt 5 może być i biała…