Mam następujący problem. Wszystkie komunikatory działają bez problemu, jednak strony www nie wczytują się lub wczytują się po bardzo długim czasie. Admin powiedział, że wysyłam masę nieznanych pakietów.
Log z hijacka:
Mam następujący problem. Wszystkie komunikatory działają bez problemu, jednak strony www nie wczytują się lub wczytują się po bardzo długim czasie. Admin powiedział, że wysyłam masę nieznanych pakietów.
Log z hijacka:
Usuń te wpisy w HJT
Uruchom HijackThis - Do a system scan only - w oknie programu pokaże się log - zaznacz kratki przy podanych wpisach - klikasz Fix checked
Pobierz Combofix ale nie uruchamiaj wklej do notatnika:
Zapisz plik jako CFScript.txt najlepiej aby ikonka tego pliku znajdowała się obok ikonki ComboFix.exe
Przeciągnij i upuść plik CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe powinno rozpocząć się usuwanie po tym daj log na forum.
Loga wklej na www.wklejto.pl lub http://www.wklej.org/ a w poście daj tylko linka
Log z Combofixa
Log z hijacka
Trojan Remover - nic nie znaleziono
Doctor Sypware - usunięto 19 infekcji
Dodatkowo zauważyłem, że podczas wpisywania hasła w formularzach znikają mi czasem pierwsze znaki. Ktoś coś chce przechwycić?
Do wyleczenia pendrive z wirusów użyj tych programów
otwórz notatnik i wklej
Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg
Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer
usuń ręcznie folder C:\Qoobox oraz Combofix , usuń instalkę Combofix z dysku.
Przeczyść system Ccleanerem
Wykonaj optymalizację autostartu
Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja
Skorzystaj z Malwarebytes’ Anti-Malware
Zrobiłem wszystko jak w instrukcji, problem pozostał. Szczególnie niepokoi mnie to znikanie początkowej części hasła. Wygląda to tak, jak gdyby po wpisaniu kilku znaków zaznaczały się wszystkie i wpisanie kolejnego powodowało usunięcie ich. Nie wiem czy to może być niebezpieczne?
– Dodane 04.04.2009 (So) 16:10 –
Edit: dodatkowo po wykonaniu tych rzeczy przy wyborze systemu na XP pojawia się dodatkowy ekran z wyborem 1. Microsoft Windows Recovery Console 2. System XP jak to usunąć?
Podaj zawartość pliku boot.ini
Otwórz panel sterowania->system->zakładka zaawansowane->sekcja uruchamianie i odzyskiwanie->przycisk ustawienia->sekcja Domyślny system operacyjny->przycisk Edytuj.
Otworzy się notatnik z plikiem boot.ini
boot.ini ma w logu
rafus usuń z pliku pogrubione