Problem z ladowaniem strony www


(Beata K 84) #1

Witam forumowiczow!

Nie jestem informatykiem, ale dotad jakos potrafilam wyjasnic dlaczego dana stronka nie wgrywa sie (blad serwera, brak netu, wirus etc.) Nie tym razem :frowning: .

Czy ktos ma jakis pomysl, dlaczego jedna, konkretna firmowa (bez reklamy) strona http://www.---.de na jednym kompie laduje sie (laptop, system xp), a na pozostalych dwoch (laptop-vista, stacj.-xp) juz nie? Do niedawna ladowala sie, a potem nagle na dwoch kompach w biurze przestala. Przegladarki (zarowno w Explorer jak i Firefox) wlasciwie nie reaguja na wpisany adres. W Firefox zero reakcji. W Explorerze po wpisaniu linku, okienko do wpisywania na chwile blokuje sie (nie mozna nic dopisac, ani wykasowac), pasek na dole szybko pokazuje dogranie strony i 'gotowe'. Po 10 sek. okienko do wpisywania odblokowuje sie, ale obraz wciaz pokazje stara strone, tzn. nic sie nie zmienia. Nie ruszalam ustawien przegladarek, zeby blokowala te strone.

Zaznaczam, ze wszytkie inne strony chodza, program antywirusowy Eset Nod32 niczego nie wykrywa, a CCleaner uzywam co wieczor.

Moze odpowiedz jest prosta, ale chyba nie dla mnie :wink:

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam,

boa


(niezDarek) #2

u┼╝ywasz firewall ??

bo mo┼╝liwe ┼╝e blokuje t─ů konkretnie stron─Ö, zobacz ustawienia


(Beata K 84) #3

Uzywam standardowego firewall'a. Ale w ustawieniach nie ma, zeby blokowal te strone. Nawet po jego wylaczeniu stronka i tak nie wchodzi.


(Danielm86) #4

sprawdz w filtrze zawarto┼Ťci przegl─ůdarki czy nie masz tego adresu. Jesli korzystasz z program├│w typ SpyBot Search & Destroy to program wrzuca adresy niebezpiecznych stron do filtra zawarto┼Ťci


(Beata K 84) #5

Niestety, to raczej tez nie to. Nie mam ustawionych zadnych filtrow, dostepy do stron, zarzadzanie adresami - pusto. Zajrzalam do historii, linki sa, ale nawet stamtad nie moge ich przywolac. Chyba musze oddac kompa w rece informatyka w realu - moze cos znajdzie. :wink: Dzieki