Problem z laptopem zalanym wodą

Witam!

Posiadam laptopa Fujitsu siemens Amilo 3540 PI. Dwa tygodnie temu zalałem laptopa wodą, od tamtego czasu podczas pracy na laptopie uruchamia mi się co pewien czas kilkadziesiąt razy “pomoc i obsługa techniczna”. Ktoś powiedział mi, że klawiatura powoduje zwarcie. Wiem, że najlepiej było by ją wymienić ale wolałbym żeby to była ostateczność. Czy można to jakoś naprawić? Jeśli tak to jak?

Można wyjąć klawiaturę (nawet trzeba!). Woda sama stamtąd nie wyparuje przed Wielkanocą! Po odłączeniu zasilania klawiatury, oddzielić od komputera i rozłożyć na składniki. Potem wysuszyć suszarką do włosów, jeśli to była naprawdę czysta woda(?). Krótko mówiąc, bez rozbiórki klawiatury i wysuszenia także wnętrza laptopa, nic się nie da zrobić.

Ale jak mam to rozłożyć i co dokładnie mam zrobić?

Nie znam modelu tego laptopa, więc nie wiem jak wymontować klawiaturę. Z reguły podważa się ją z którejś strony delikatnie i wyjmuje z zatrzasków. Radzę jednak, nie mając doświadczenia, tego nie robić samemu. Serwis zrobi to w kilkanascie minut. Pomyślnego Nowego Roku!