Problem z laptopem

Witam nie wiem czy wstawiłem to na dobry dział forum, jednak mam do was prośbę jezeli ktoś to przeczyta… Mam taki problem strasznie głośno i dziwnie chodzi mi wiatraczek od komputera coś w stylu startującego samolotu na śmigła ?. Jest to denerwujący problem choć nie zauważyłem żeby laptop się grzał lub coś w tym stylu po prostu bardzo dziwnie chodzi, denerwuje mnie to jeżeli to coś pomoże to posiadam sprzęt Acer’ a Aspire 5920 nie wiem czy to błąd systemu czy też coś z laptopem . A i jeszcze jedno jakiś miesiąc temu zmieniałem oprogramowanie z visty na xp może to przez to z góry dzięki :cry:

A zainstalowałeś oprogramowanie producenta sterujące min wiatrakiem i td

… choć nie zauważyłem żeby laptop się grzał lub coś w tym stylu…

Aby to sprawdzić musiałbyś wejść w BIOS bądź skorzystać z programu monitującego temperaturę np: Core Temp , EVEREST itp… Należałoby rozebrać laptopa i wyczyścić w środku z kurzu wentylator, radiator procesora i kanały wylotowe powietrza. Najprawdopodobniej jest to przyczyna Twoich problemów , wracając do temperatury , jeżeli okazałoby się , że jest wysoka to nałóż nową pastę termoprzewodzącą na procesor ( jeżeli oczywiście możesz to zrobić … albo zanieść do punktu serwisowego jeżeli jest na gwarancji i poprosić o wyczyszczenie … ), po uprzednim wyczyszczeniu z kurzu… głośna praca może zależeć też od stopnia zużycia łożyska wbudowanego w wentylator…

cieslaczek , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif