Witam, od dłuższego czasu, mój laptop dziwnie się zachowuje Wiatrak, chyba prawidłowo działa lecz, gdy
Pobrałem program do sprawdzanie temperatur, i obciążenia procka, procek obciążony w 80-90%, przy przeglądaniu internetu, i posiada wtedy 60C… Pomóżcie pliska, :3 PS. Testowałem laptopa w 3dmarkach obciążających bardzo procka, lecz to bylo 4 tyg temu. Nie wiem co z nim nie tak Proszę tutaj specyfikacja.
Własnie, to zrobiłem było 6 trojanów ( nie wiem skąd ) adware nie wiem ale było, ale jednak jest to obciązanie, patrząc w menedżer zadań nic nie wykazuje na czerwono, nie wiem. ale jest 100% obciążenia
Nie, wiem nagle tak Grałem w cs’a później robiłem OCCT, chyba tak to się nazywa + karte graficzną testowałem ;p
System najnowszy, WU wyłączony, w msconfig antywirus defender,
Nie wiem dlaczego inni twierdzą, że jest inaczej, ale temperatury są jak najbardziej w normie przy takim obciążeniu. Nie napisałeś jaki to laptop, ale obstawiam jakiegoś ultrabooka. Chłodzenie w nich jest symboliczne. i7xxxu potrafi dobić i do 90 stopni.
Na pytanie co tak obciąża najłatwiej odpowiedzieć otwierając menadżer zadań i sortując malejąco po zużyciu CPU. Nie potrzeba do tego żadnych specjalnych narzędzi, ani “ekspertów z działu bezpieczeństwa”. Przyczyna może być trywialna, typu jakiś aktualizator działający w tle.
… a WU włącz, bo jego wyłączenia to proszenie się o kłopoty.