Problem z laptopem

Witam. Mam problem z laptopem. W pewnym momencie zaczął wariować karty same się otwierały w przeglądarce, same wyłączały, zaczął się zawieszać i przestał reagować na myszkę i touchpad - niby myszka jeździ, ale nic nie da się zrobić (wybrać wifi, wejść w ustawienia - no nic.) przeinstalowałem system, bo myślalem, ze to wirus, ale to ten grak reakcji na touchpad i myszę pojawił się przy instalacji systemu.

To wina laptopa czy gdzie szukać przyczyny?

Może coś utknęło w przyciskach? W BIOSie jest opcja wyłączenia touchpadu - podłącz testowo myszkę na USB.

dodam, że to nie dzieje się cały czas. raz na jakiś czas. Dziwne jest to, że nawet przy instalacji systemu się tak zadziało.

Bateria sprawna? Zasilacz ok? Sprawdź zachowanie na jednym i drugim…

Wadliwe działanie płytki dotykowej to zazwyczaj źle podawane napięcie…

Piszesz mysz też… Jeśli zewnętrzne urządzenie również działa nieprawidłowo to trzeba by się udać do serwisu i sprawdzić laptopa gruntownie…

tak,tak,wszystko sprawne. Nigdy nie było takiego problemu dzisiaj pierwszy raz, dlatego mnie to zdziwiło. Mysz myszą i to niedziałanie jej, ale potrafi w przeglądarce otworzyć kilka kart samemu i np. z obecnej karty przeskoczyć to historii :confused:

A i jeszcze dodam, że gdy złapie taką zawieche nagle włączam menadżera i jakby wraca wszystko do normy na jakiś czas.