Od niedawna laptop włącza się powoli , kiedy już się włączy kliknę i nie wyskakuje mi ekran gdzie wpisuje hasło , albo jak już będzie to napiszę kawałek hasła i już dalej nie mogę pisać komputer się zawiesza. Udało mi się go włączyć , dysk jest bardzo obciążony , wszytsko działa powoli ,czasami ekran robi się czerwony i nie mogę przez jakiś czas nic zrobić . Czasami też wyskakuje na pulpicie "zakończ zadanie " albo “anuluj” nie pisze konkretnie czego . Dałem zakończ proces , pulpit zniknął . Czytałem na internecie że może to być uszkodzona płyta główna ale pisało też ,że komputer by pokazał komunikat ,że jest uszkodzona ale nic nie było . Po otworzeniu laptopa zobaczyłem też że jedna kość ram jest tak jakby bardziej przechylona w dół. Jedna była tak : ------ a druga trochę przechylona tak jakby była źle podłączona . Spróbować odłączyć i podłączyć ram ?
Wyjmij jedną pamięć ram, tą uszkodzoną i spróbuj uruchomić Laptopa.
Jeżeli uruchomi się normalnie pobierz Team Viewer, i daj tutaj login i hasło z team viewer.
Spróbuje zobaczyć czy coś się nie uszkodziło. ( Team Viewer - służy do patrzenia na pulpit zdalnie )
Wyjmę tą która jest krzywo i włożę z powrotem bo wydaje mi się że jest tylko źle podłączona.
Jeżeli dalej nie będzie działać z włożoną to - wyjmij całkowicie…
Ok odezwę się późnej bo na razie nie mam czasu. Ja się za bardzo nie znam , w odłączaniu ramu nie ma nic skomplikowanego ? Tylko otworzyć laptopa i wyjąć najpierw tą pierwszą kostkę ram a potem to możliwe uszkodzoną ? I włożyć tylko ta pierwsza
No to tak , odpaliłem kompa tylko z tą może uszkodzoną , i na odwrót , i odłączyłem i podłączyłem znowu i nic tak samo jak wcześniej
Hmm może spróbuj tą ( działająca ) w innym gnieździe?
Spróbuj przeinstalować Windowsa, może to jest przyczyną.
W tym problem że chyba dawałem na odwrót. Do różnych gniazd a jak to nie pomogło to nie mam już siły znowu windowsa , wywalę ten komputer i kupię nowy . Za dużo czas zmarnowałem na to gówno :-/
Możesz mi wysłać pocztą nie pogardze XD, a tak serio to masz uszkodzony Ram, lub przeinstaluj windows, któryś z tych rzeczy na pewno.
Memtest i sprawdzić ram-y . A nie w ciemno.