Jak masz ustawiony w biosie rozruch? Z czego startuje jako pierwszy? Np. 1.Dysk SSD sandisk 2.Dysk na M.2 itd.
Czy grzebał ci “informatyk” w biosie?
Jak masz ustawiony w biosie rozruch? Z czego startuje jako pierwszy? Np. 1.Dysk SSD sandisk 2.Dysk na M.2 itd.
Czy grzebał ci “informatyk” w biosie?
Dwa programy AV? Oj, to nigdy nie jest dobry pomysł - zwykle “walczą” ze sobą.
Czyli sam sobie zawinilem i poprostu lepiej bedzie wywalic wszystko i ponowna instalacja systemu tak?
Uruchom w trybie awaryjnym - usuń oba antywirusy a potem zainstaluj na nowo tylko JEDEN!
A powiedz mi jak to zrobic… Bo na ten moment dziala tylko bios
Obie opcje PXE Boot to LAN i IPV4 PXE First na Disabled.
Jakie masz inne opcje w Boot Mode? Masz jakieś UEFI mode?
Co masz jeszcze w opcji w Boot Priority? Jest tam twój SSD?
No wiec ustawilem tak jak mowiles i nic to nie dalo. W boot mode mam uefi i legacy support
A w boot priority mam uefi first i legacy first i tak mam oba dyski widoczne
Czekaj, czekaj - jeszcze nie skończyłem Te dwie pozycje PXE to na Disabled, żeby nie mieszały.
W dwóch pozostałych opcjach ustaw te warianty z UEFI w nazwie.
Jeśli nikt z Kolegów na forum nie zakwestionuje mojej diagnozy (zakładam, że rozruch następował z SSD) to:
Mhm rozumiem, w takim razie dziekuje za pomoc! Pozdrawiam! a jeszcze pytanko, czy cos takiego moglo stac sie przez wirusa?
Przez wirusa? Tak, jak najbardziej.
To w takim przypadku wyrzucenie wszystkiego i ponowna instalacja przez serwis da rade z tym?
Tak. Ja pousuwałbym wszystkie partycje i zostawiłbym ich zrobienie instalatorowi Windows na nowo.
Noo to dzieki jeszcze raz i oddam go do ludzi ktorzy sie zawodowo tym zajmuja
Daj po wszystkim znać, co pomogło. Pozdrawiam!
Pewnie, raz jeszcze dzieki za porady!
Prawdopodobnie nie masz zainstalowanego systemu operacyjnego.
Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.