Problem z lightbox pod IE


(Piotrek Pawlowski) #1

na swojej stronie korzystam z galerii lightbox. W firefoxie oraz w operze przyciemnione tło pod obrazkiem działa poprawnie, natomiast w IE strona jest przyciemniona do połowy. Szukałem rozwiązania na różnych stronach lecz nadal pod IE nie działa to porawnie. W czym problem?

Na oficjalnej stronie znalazłem coś takiego:

The shadow overlay doesn't stretch to cover full browser window. 

Remove the default margin and padding from the body tag. Add body{ margin: 0; padding: 0; } to your stylesheet.

Lecz to też nie pomaga :expressionless:


(pawciak) #2

daj tu prosze css i najlepiej stronę gdzie to wyświetlasz :slight_smile:


(Piotrek Pawlowski) #3

css:

#lightbox{

	position: absolute;

	top: 40px;

	left: 0;

	width: 100%;

	z-index: 100;

	text-align: center;

	line-height: 0;

	}


#lightbox a img{ border: none; }


#outerImageContainer{

	position: relative;

	background-color: #fff;

	width: 250px;

	height: 250px;

	margin: 0 auto;

	}


#imageContainer{

	padding: 10px;

	}


#loading{

	position: absolute;

	top: 40%;

	left: 0%;

	height: 25%;

	width: 100%;

	text-align: center;

	line-height: 0;

	}

#hoverNav{

	position: absolute;

	top: 0;

	left: 0;

	height: 100%;

	width: 100%;

	z-index: 10;

	}

#imageContainer>#hoverNav{ left: 0;}

#hoverNav a{ outline: none;}


#prevLink, #nextLink{

	width: 49%;

	height: 100%;

	background: transparent url(../images/blank.gif) no-repeat; /* Trick IE into showing hover */

	display: block;

	}

#prevLink { left: 0; float: left;}

#nextLink { right: 0; float: right;}

#prevLink:hover, #prevLink:visited:hover { background: url(../images/prevlabel.gif) left 15% no-repeat; }

#nextLink:hover, #nextLink:visited:hover { background: url(../images/nextlabel.gif) right 15% no-repeat; }



#imageDataContainer{

	font: 10px Verdana, Helvetica, sans-serif;

	background-color: #fff;

	margin: 0 auto;

	line-height: 1.4em;

	}


#imageData{

	padding:0 10px;

	}

#imageData #imageDetails{ width: 70%; float: left; text-align: left; }	

#imageData #caption{ font-weight: bold;	}

#imageData #numberDisplay{ display: block; clear: left; padding-bottom: 1.0em;	}			

#imageData #bottomNavClose{ width: 66px; float: right; padding-bottom: 0.7em;	}	


#overlay{

	position: absolute;

	top: 0;

	left: 0;

	z-index: 90;

	width: 100%;

	height: 500px;

	background-color: #000;

	filter:alpha(opacity=60);

	-moz-opacity: 0.6;

	opacity: 0.6;

	}



.clearfix:after {

	content: "."; 

	display: block; 

	height: 0; 

	clear: both; 

	visibility: hidden;

	}


* html>body .clearfix {

	display: inline-block; 

	width: 100%;

	}


* html .clearfix {

	/* Hides from IE-mac \*/

	height: 1%;

	/* End hide from IE-mac */

	}

a tak to wygląda pod IE:

1.jpg


(pawciak) #4

spróbuj:

*, body, html {margin: 0; padding: 0;}

(Piotrek Pawlowski) #5

no niestety to nie pomaga :?


(Monczkin) #6

Proszę nazwać temat konkretnie.