Problem z linkami


(Seryjny1910) #1

Witam

założylem sobie stronke na portalu http://www.republika.pl i chcialbym dolaczyc na nia film tak aby dalo sie ogladac go z mojej strony. Probowalem wkleic linki z roznych stron hostujacych filmy ale zamiast okienka z filmem na gotowej stronie pojawia sie sam link. Co moge zrobic zeby wszystko dzialalo?? Pozdrawiam


(lazikar) #2

Pisz proszę w odpowiednim dziale. !!

Przenoszę


(Szwejas2) #3

Być może wklejasz zły link. Na przykładzie youtube nie wklejasz linku zaczynającego się od "http://", tylko od "


(Neon1992) #4

Spróbuj tym kodem:


(Seryjny1910) #5

ehh i moj problem sie nie rozwiazal :(. dam wam adres do strony zobaczcie jak to wygląda nie wiem o co tu chodzi :(. Dzieki za poswiecony czas i pozdrawiam

EDIT: daje ten adres bo zapomnialem :stuck_out_tongue: http://www.moira.republika.pl


(kasiekonline) #6

Zobacz np. tutaj :arrow: http://www.kurshtml.boo.pl/html/uniwers ... media.html

No i rzeczywiście chyba najlepszy sposób to wrzucić filmik na YouTube - na republice limit wielkości pliku to 5 MB, twój film się zmieści?


(Seryjny1910) #7

nie zmiesci sie ma 14,4 mb na wrzucie. ale jak zmienie format pliku to powinien sie zmiescic :slight_smile:

Złączono Posta : 05.11.2007 (Pon) 20:33

sprubowalem tak zrobic ale i tak nmie dziala :frowning:


(kasiekonline) #8

A to dziwne, bo u mnie wszystko gra :arrow: KLIK

Z tym, że w FF i Operze odtwarza się automatycznie, w IE nie.

BTW. kto wie, z jakiego to filmu? :wink:


(Seryjny1910) #9

hmm mnie to wideo nie idzie ale niewazne. Czy moglabys (pisze tak bo to wnioskuje z nicku) wyslac mi screena z momentu kiedy w republice w edycji strony masz juz wklejony ten tekst o filmiku?? Z gory gorace dzieki :slight_smile:

moj adres e-mail: seryjny1910@wp.pl

Pozdrawiam :slight_smile:


(kasiekonline) #10

(Seryjny1910) #11

tzn otwiera mi sie to okno gdzie powinien byc filmik tylko sie nie odtwarza


(kasiekonline) #12

Jeszcze raz proponuję: może jednak użyj YouTube? To dla ciebie naprawdę najprostsze wyjście :slight_smile: Film będzie prezentował się mniej więcej tak :arrow: KLIK

EDIT: Chyba już wiem o co biega - to pewnie sprawka edytora republiki. Wstawione niepotrzebne znaczniki, ogólnie strasznie namieszane (tak obrzydliwego kodu jeszcze nie widziałam), przez to film nie działa. Poprawiłam co nieco i u mnie już chodzi (KLIK ^^), zapisz stronę, wrzuć do siebie - byle nie miała kontaktu z tym edytorem - i powinno być OK.


(Seryjny1910) #13

ale dokladnie nie wiem jak mam ta strone zapisac i dac do siebie :P. Jesli moglabys napisac mi jak to zrobic to bylbym wdzieczny. Pozdrawiam :slight_smile: