Problem z livebox'em


(naruto1090) #1

Mam kupiłem niedawno komp używanego i podłączyłem livebox’a do kompa ale okazało się że najpierw muszę do innej wtyczki muszę przełączyć aby dodać komp do modemu (z płytką robiłem) wszystko najpierw było ok później uruchomiłem skanowanie i znalazło sporo virusów i nie chciało naprawić to dałem do kwarantanny

ale wątpię że to była wina anti virusa bo działało później jeszcze wszystko.Następnego dnia chciałem go włączyć ale się nie dało przez jakiś czas próbowałem i się udało włączyć (wtyczka co przełożyłem to przełożyłem ją z powrotem z powrotem bo żeby uruchomić antenę satelitarną musi być podłączone do wtyczki earther (nie wiem jak się to pisze ) a tamtą co miała iść do kompa to włożyłem tam gdzie było przy starym kompie ) no i co się okazało że internet nie działa nawet jeśli z powrotem włożyłem je jak przy podłączanie kompa do modemu to nic nie wyszukiwało ale jeszcze włożyłem tą płytę i podłączyłem jeszcze raz do modem i tylko działa google i wyszukuje ale gdy w jakoś stronkę wejść to nie chce więc moje pytania to

Jak zrobić żeby odbierał z innej wtyczki?

Jak zrobić żeby mi się inne strony niż google pokazywały?

PS Na kompie odbiera pokazuje tylko wtedy że odbiera sygnał tylko przy wejściu earther


(Agatonster) #2

naruto1090 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie, w poście opisz jednak problem bardziej konkretnie, bo opis obszerny, ale niewiele można z tego zrozumieć. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.