Witam,
Dzisiaj włączając aplikację Messenger bez FB zamiast otworzyć apkę wyrzuciło ekran logowania. Po wpisaniu numeru telefonu i hasła brak reakcji. Wyskakuje monit „Nie możemy znaleźć Twojego konta. Chcesz utworzyć nowe? Wygląda na to, że numer telefonu komórkowego XXX XXX XXX nie jest połączony z kontem. Możesz utworzyć nowe konto przy użyciu tego numeru lub spróbować ponownie.”
Moje pytanie brzmi ocb.?
Nic nie robiłem. Samo się zaktualizowało i coś się wykrzaczyło?
Dodam, że usuwałem dane aplikacji i próbowałem się logować i nic.
Usunąłem aplikację i zainstalowałem i nic.
Usunąłem aplikację, zainstalowałem starszą (kilka różnych starszych wersji) i nic.
Usunąłem apkę, zainstalowałem starszą i aktualizowałem nie logując się (wiadomo) i też nic.
Moje pytanie brzmi co tam mogło się zadziać? Czy ktoś mógł mi się włamać na konto Messenger czy to jakiś problem apki?
Jak można temu zaradzić?
Próbowałem też przez neta stronki messenger identify i hacked, ale też… nic.
Ktoś ma jakieś pomysły? Można się jakoś z normalnym supportem skontaktować?
Dziękuję za wszelkie pomysły
Loguj się danymi, które użyłeś do rejestracji. Nie użyjesz numeru telefonu, jeśli masz dodany adres e-mail.
Po co wywaliłeś fb?
Loguję się danymi, które podałem podczas rejestracji. Istnieje Messenger na telefon bez FB i takie coś też zainstalowałem bo nie chciałem mieć FB, a chciałem mieć Messenger.
Podaję numer telefonu i podaję poprawne hasło i mam info, że nie mogą znaleźć konta itd.
Czy ktoś wie co może być tego przyczyną i jak temu zaradzić?
no no no… Na pewno od Meta ten Messenger jest? Żeby to aby nie był jakiś syf wyłudzający dane !!
Wydaje mi się, że MSG działa wył. z FB…
Sprawdź na:
…czy się logujesz…
Próbuj resetowania hasła / przypomnienia loginu:
Tak Messenger jest od Meta. Od długiego czasu można było używać Messenger z FB albo Messenger bez FB. To nic nowego
Nic z tych rzeczy nie działa, próbowałem i nic.
W efekcie udało mi się zainstalować na nowo, ale teraz zaczyna się kolejny cyrk bo jak pytałem po znajomych to stare konto widzą, a ja nowe założyłem na ten sam numer telefonu i teraz wychodzi na to, że w Meta mam założone dwa konta na mój numer telefonu, więc chyba mają jakiś bałagan tam, albo coś im nie trybi, że da się technicznie to zrobić. Inna sprawa to wyszukałem znajomą osobę napisałem i nic nie doszło, więc konto jest a jakby nie było…
Masakra jakaś z tym Messenger.
Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ocb.?
kiedyś można było mieć messenger bez facebooka, obecnie ta opcja już nie istnieje. Da się to trochę obejść, zobacz tu:
Ale mi się udało przejść etap zakładania konta i tam sam miałem do wyboru opcje czy chcę z FB czy bez FB. Apka zgrana ze sklepu play od dostawcy Meta, więc problemem nie jest instalacja na sam telefon. Problemem jest to czemu pewnego dnia mnie wylogowało i nie mogłem się zalogować i apka twierdziła, że niby nie mam powiązanego numeru z kontem.
Drugi problem to teraz jak na nowo zainstalowałem samego Messengera to czemu jak już wszystko niby działa. Tzn. mogę odpalić apkę, ale jak wyszukuję kogoś znajomego i piszę to u mnie wiadomości niby idą, ale do tej osoby nie dochodzą. Czyli tak jakbym miał to konto nieaktywne.
Może trafiają do folderu inne/spam, wtedy może nie ma ikonki o nowej i pewnie opcja wróciła po nagonce UE.
Nagonce UE tzn.?
Wiesz co, ten Messenger to bugów ma pełno. Opóźnienia, połączenia nie dzwonią itd.
Wtlogowalo? Pewnie ktoś się dostał na konto i wylogował pi czyn namieszał. 2FA aktywne miałeś?