Problem z logowaniem do stron w chrome

Po każdorazowej czystej instalacji Windowsa czy to 7 czy 10 zawsze mam problem z Chrome. Mianowicie mam konto google, mam zsynchronizowane strony w zakładkach, jak i dane logowania. Zazwyczaj po zainstalowaniu czystego Win nie loguje mnie automatycznie, czy to do stron typu np DP, Wiocha itp w których non stop zaznaczam “loguj mnie automatycznie”, czy nawet na swoje konto google. Dodam że w górnym prawym rogu obok minimalizacji mam potwierdzenie że jestem na swoim koncie, zresztą wszystkie strony w zakładkach i rozszerzenia są, tylko nie chce mnie logować, zazwyczaj trwa to klika miesięcy potem jakby nigdy nic przechodzi. Aha i za każdym razem jak wyłączę chrome i ponownie wejdę na tą samą stronę co chwile wcześniej , to nie dość że muszę się logować to za każdym razem wyskakuje ten pasek o plikach cookie (akceptacje czy coś tam), za każdym razem. Pomoże ktoś? Bo nie ukrywam że jest to denerwujące.

Sprawdź, czy oprogramowanie ochronne Ci nie usuwa cookies lub masz wyłączone zapisywanie historii przeglądanie lub czyścisz ją przy wyjściu z przeglądarki. Może też jakieś rozszerzenie psuć Ci logowanie.
Oprogramowanie ochronne można wykluczyć jak pod inną przeglądarką Ci działa automatyczne logowanie.

Z kontem Google to jest raczej normalne, bo formatka logowania jest tak zrobiona, aby menadżer haseł miał problem :wink:
Widać to doskonale na screenshocie:

(losowe klasy, JS etc.)

Ja używam forka programu KeepassX o nazwie KeepassXC (https://keepassxc.org/).
Integruje się przy pomocy wtyczki do przeglądarki (https://chrome.google.com/webstore/detail/keepassxc-browser/oboonakemofpalcgghocfoadofidjkkk)
Do logowania na Google używam nieco zmodyfikowanej sekwencji:
{USERNAME}{ENTER}{DELAY 2000}{PASSWORD}{ENTER}
(autouzupełnianie)
Druga sprawa to jeżeli chodzi o logowanie na Google można używać uwierzytelniania przez smartfona. Fajnie to działa. wystarczy mieć włączony internet i potwierdzić w powiadomieniu, że to Ty chcesz się zalogować.

faktycznie kiedyś ustawiłem chrome żeby czyścił historie po wyjściu z przeglądarki, ale teraz nie pamiętam gdzie to było w menu

dobra to było to z czyszczeniem cooki po zamknięciu chrome, już sobie z tym poradziłem, można zamknąć