Witam. Mam problem z logowaniem do systemu Windows XP SP1 (niestety), nie chcę go reinstalować.
Gdy włączam komputer i pojawi już się ekran z profilami (mam kilka profili, moich rodziców i brata), to muszę błyskawicznie wpisać moje hasło i się zalogować, czyli Strzałka w dół > hasło > Enter, bo inaczej komputer zrestartuje się tak, jakbym wcisnął przycisk Reset.
Jeśli pojawi się już ten niebieski ekran z listą kont i nic nie zrobię, nawet nie ruszę myszką, to po upływie około 10 sekund komputer się zrestratruje.
Jak zacznę wpisywać hasło, ale jeszcze nie skończę i nie kliknę Enter’a, to komputer też się zrestartuje.
Może też się zrestartować już podczas, gdy już się uruchamia konto i jest ekran z napisem Zapraszamy.
Patrzyłem na logi, zagłębiałem się w programy, ale nic nie znalazłem.
Wirusów raczej nie mam, wszędzie czysto, używam Active Virus Shield, aktualizuje się kilka razy dziennie. Korzysta z baz Kasperskiego.
Proszę o szybką pomoc, pozatym komputer śmiga jak należy już od ponad roku i da się go w sumie normalnie używać, ale nie mogę sobie np. włączyć kompa i pójść do WC :shock: .
Z góry dzięki.