Problem z logowaniem na moim prywatnym forum


(Filipsko) #1

Niestety na moim forum coś się z e p s u ł o i gdy się loguję to co prawda nie pokazuje nic że złe chasło ablo coś, ale nie traktuje mnie jako użytkownka zalogowanego. :o Nie widzę forum ani nie mogę pisać. Ale pokazuje się ze na forum jestem. :cry:

U mojego kolegi też nie da się wejść na moje forum.

Linka do forum nie będę podawał bo wtedy temat poleci do śmietnika

(pozdro dla 1 modka)

Nie wiem, może to by pomogło w odnalezieniu problemu.


(Przemek89k) #2

A jakie forum phpbb jaki numer ? I na jakim serverze lycos ??


(Zimmer Hans) #3

Powiedz jaki adres ma to forum, może coś w kodzie źródłowym jest nie tak i trzeba Validatorem sprawdzić?


(Przemek89k) #4

Mialem kiedys podobny problem bodajze na lycosie :wink: Dlatego sprawdz ta porade :

http://www.phpbb2.pl/faq.php?faq=34


(Filipsko) #5

To nie jest Lycos. Jest to OVH.

Forum phpBB by Przemo 1.12.5

Forum::gra:


(L337 Crew) #6

hehe dobre :slight_smile: - jak coś to w phpBB by przemo jest check_files :wink:

FilipS po prostu zmień w panelu admina ustawienia Cookie :slight_smile:

I poźniej wyczyść je .

Nazwa Domeny: http://www.twojeforum.ovh.org

Sprawdzanie poprawności adresu: NIE

Port serwera: 80

Nazwa cookie: phpbb2mysql

Ścieżka cookie: /

Bezpieczne cookie: wyłączone .

Czyścisz cookie na twoim kompie -> wchodzisz na forum -> logujesz się -> nie powinno być problemów :wink:

Złączono Posta : 12.05.2006 (Pią) 20:27

a jeśli nie możesz się dostać do panelu admina to:

zaloguj się do phpMyAdmina,

wejdź w zakładkę sql ->

wywołaj zapytanie:


(Filipsko) #7

Wchodzę w SQL, wklejam to co napisałeś i:

s5olhrgdbur2qhjem.jpg

Nadal nie mogę się zalogować na forum... :frowning:


(L337 Crew) #8

czyli jednak nazwę cookie miałeś prawidłową 8)

A jaką podałeś domenę cookie ?

Wyczyść jeszcze raz całą pamięć podręczną.


(Filipsko) #9

'Możesz mi wytłumaczyć co to jest? :slight_smile:

Moim kolegom też nie działa :-/ Więc to chyba nie wina mojego kompa :frowning:


(L337 Crew) #10

domena cookie - skąd pochodzi ciasteczko :slight_smile:

Jeśli adres twojego forum to: philips.ovh.org,

w cookie domain wpisujesz philips.ovh.org

Jeśli wybrałeś główny adres forum "www.philips.ovh.org" ,

domenę musisz wpisać wraz z prefixem www :slight_smile:

(na tym forum domena cookie to forum.dobreprogramy.pl ,

dlatego korzystając z adresu http://www.forum.dobreprogramy.pl będzie nas wylogowywać :))

Natomiast nazwa cookie to nazwa tego ciasta .

:slight_smile: to "wina zarówno ich jak i twoja" 8)

Oni też muszą wyczyścić cookie,

bo napewno wcześniej się logowali.


(Filipsko) #11

Kurcze, jeżeli domena cookie dp to forum.dobreprogramy.pl to znaczy że domena mojego to fil*ps.ovh.org/forum/, albo fili*s.ovh.org (kurcze, nie wiem czy to tak dokładnie funkcjonuje).

(te gwiazdki dodałem żeby topic nie poszedł do kosza jak to poprzednio :D)

No właśnie, to jest tak jakby zaraz po zalogowaniu mnie wylogowywało :frowning:

No tak, logowali się. Im też się samo "wylogowywało".

A gdzie sie ten adres forum wybierało? Przy instalacji? Czy chodzi o coś innego? Wiec jeżeli nie pamiętam to powinienem pokombinować? :stuck_out_tongue:


(L337 Crew) #12

Tak!

Miałeś do wyboru prefix tabel itd.

Mówię Ci musisz wyczyścić całą pamięć przeglądarki,

ponieważ ja zarejestrowałem się u Ciebie i mogę wylogowywać się i logować spowrotem !

INSERT INTO `phpbb_config` VALUES ('cookie_name', 'phpbb2mysql'); 

INSERT INTO `phpbb_config` VALUES ('cookie_path', '/forum'); 

INSERT INTO `phpbb_config` VALUES ('cookie_domain', 'filips.ovh.org'); 

INSERT INTO `phpbb_config` VALUES ('cookie_secure', '0');

wklej to w MySql i jeśli korzystasz z internet explorera to wejdź w:

Narzędzia -> opcje internetowe -> usuń pliki -> usuń całą zawartość offline.


(Filipsko) #13

Ten adres ustawiłem bez www.

Wyczyściłem wszystko, próbowałem z 3 przeglądarek, nie działa ;-(

W mySQL wkleiłem. Też nie działa.

A może powinno być

/forum/ ??


(L337 Crew) #14

tak. Zapomniałem o slashu :slight_smile:

INSERT INTO phpbb_config VALUES ('cookie_path', '/forum/');

To bardzo dziwne,

że nie możecie się logować ...

Ja bez problemu mogę !!


(Filipsko) #15

No to wiem :cry: Kurcze... Wywołałem to zapytanie. Zaraz zobaczę efekt... I nie działa. Nadal nie mogę się logować. To jest jakieś nienormalne! Muszę spróbować z jakiegoś innego Pc'ta.

Złączono Posta : 18.05.2006 (Czw) 17:20

Dziękuję Ci niesamowicie! Wystarczyło odznaczyć autologowanie! DZIĘKI CI! :mrgreen: