Od wczoraj mam problem z wysłaniem maila do redakcja@dobreprogramy.pl.
Po każdorazowym wysłaniu otrzymuję zwrot maila z opisem problemów po drugiej stronie.
Czy macie też tak samo. Może administratorzy lub redakcja się tym zajmie.
Pozdrawiam.
Pyt., czy w ogóle ten adres jeszxze działa. Widzisz, dobreprogramy przejęło WP. Teraz to nie to samo. Zamknęli blogi, nie ma złotów itd.
Z czym klopit?
@adamserce Zarówno adres który podałeś czyli redakcja@dobreprogramy.pl jak i adres który ja znam z innych tematów admin@dobreprogramy.pl działa poprawnie. Wysłałem na oba te adresy maila testowego i zwrotki nie dostałem. Spróbuj wysłać maila jeszcze raz.
Pozdrawiam!
Oba adresy nie działają. Wysyłałem z tego konta na wp.pl, poprzez Thunderbirda, ze strony internetowej poczta.wp.pl, z innych kont pocztowych i innych komputerów. Cały czas ten sam zwrot niedostarczonej poczty.
Oto treść:
This is the mail system at host mx-waw.grupawp.pl. I’m sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It’s attached below. For further assistance, please send mail to postmaster. If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message. The mail system admin@dobreprogramy.pl: host grupawp-pl.mail.protection.outlook.com[52.101.73.15] said: 550 5.7.64 TenantAttribution; Relay Access Denied [ValidationStatus of ‘’ is EmptyCertificate] [AM4PEPF00027A5F.eurprd04.prod.outlook.com 2025-11-26T15:48:48.717Z 08DE29C380CA2B7D] (in reply to RCPT TO command)
Reporting-MTA: dns; mx-waw.grupawp.pl X-Postfix-Queue-ID: E92B22019D00 X-Postfix-Sender: rfc822; kszyhus@wp.pl Arrival-Date: Wed, 26 Nov 2025 16:48:42 +0100 (CET) Final-Recipient: rfc822; admin@dobreprogramy.pl Original-Recipient: rfc822;admin@dobreprogramy.pl Action: failed Status: 5.7.64 Remote-MTA: dns; grupawp-pl.mail.protection.outlook.com Diagnostic-Code: smtp; 550 5.7.64 TenantAttribution; Relay Access Denied [ValidationStatus of ‘’ is EmptyCertificate] [AM4PEPF00027A5F.eurprd04.prod.outlook.com 2025-11-26T15:48:48.717Z 08DE29C380CA2B7D]
ForwardedMessage.eml
Temat:
niedochodzące maile
Nadawca:
adam serce kszyhus@wp.pl
Data:
26.11.2025, 16:48
Adresat:
Na adres redakcja@dobreprogramy.pl maile nie dochodzą i dostaję zwroty,
teraz próbuję na admin także z innego komputera.
To nie jest komunikat o nie działaniu.
550 - błąd stały(poszło do kosza): wiadomość została odrzucona przez serwer odbiorcy.
5.7.64 TenantAttribution / Relay Access Denied - serwer uznał, że nadawca nie ma prawa przesyłać poczty do tej domeny (problem z autoryzacją po stronie nadawcy lub odbiorcy).
To jest problem pomiędzy WP a DP (ktoś nie zapłacił za certyfikaty ?).
Napisz do postmaster@wp.pl (jak sugeruje komunikat). Wyślij im cały komunikat błędu bo może kawa im się rozlała na klawiaturę.
Przed chwilą testowałem z gmail i bez problemu.
Właśnie to zrobiłem. Wysłałem tą treść do postmaster@wp.pl. Tak jak Ty, wysłałem maila do admin@dobreprogramy.pl z gmaila i także doszedł.
Dzięki za info.