Problem z Marvell miniport

Cześć

wczoraj wieczorem usuwałem sobie takie różne katalogi z Program Files np. od starych gier, gdzie były jakieś sejwy. Sprawdzam też taki folder o nazwie Marvell. Coś tam jest, nie wiem co to było, jakieś dziwactwo. Usunąłem Dziś właczam kompa a tu mi wyskakuje komunikat :

okienko nazywa się : Wymagane pliki

"Potrzebny jest plik ‘gewmi.mof’ Z: Marvell Yukon Gigabit Etharnet Adapter Instalation Disk.

na dole tego okienka mam pasek do wyboru (przegladaj) skad to ustawić (że C/ Prgram Files/marvell itd).

Jakieś pomysły ??

Cześć,

poszukaj na płycie ze sterownikami dodanymi do płyty głównej, przeinstaluj sieciówkę to Ci przywróci te pliczki, które wykasowałeś :slight_smile:

pozdrawiam

Cardammon Na forum obowiązuje używanie polskiej pisowni (włączając w to znaki typu ą, ś, ć, ł, ó itd). Zastosuj się proszę do tej zasady i popraw błędy. W przeciwnym wypadku temat może wylądować w koszu.

słuchaj, a nie mógłbym ściagnać tego z neta? i zainstalować normalnie?

A co sie tyczy płyty głównej… Mam jakas płyte, tak. Czy to będzie K8V-X Motherboard? z napisem asus na dole?

no okej, wsadze to cd i co dalej? :smiley: Jaka sieciowka?:smiley:

dzięki za odpowiedź :))

to co wykasowałeś to część sterowników do karty sieciowej Marvella ( w większości płyt asusa są właśnie zintegrowane karty sieciowe tego producenta) dawno nie używałem windowsa, ale z tego co pamiętam, jak uruchomisz płytkę ( właśnie tą z napisem asus na dole :slight_smile: ) to znajdź zakładkę Marvell i zainstaluj wszystko, nic Ci nie zaszkodzi :). Jeśli zaś nie masz dostępu do internetu przez kartę sieciową, to wcale nie jest Ci to potrzebne, możesz wyłączyć sieciówkę w mangerze urządzeń albo w biosie.

pozdrawiam

AHHHA! Już kojarzę! Karta sieciowa! czyli jeśli używam neostrady, to ta odinstalowana/usunięta rzecz nie będzie mi jakoś utrudniać życia? (poza wyskakującym komunikatem, kurczę) Dobrze. Bardzo fajnie, żeś mi tak klarowinie odpowiedział =]

to ja sobie teraz spróbuję to wgrać z płyty, może się uda:) jak nie to nic…

Pozdrawiam :slight_smile: