Problem z mikrofonem (nic nie słychać + trzeszczy) Via Ac 97

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam problem ze słuchawkami z mikrofonem.

Nic nie słychać, a ponadtto bardzo szumi nawet gdy go odłącze i nacisnę klawisz do rozmowy.

Nazwa płyty głównej Asus A7V8X

Dzwiękowa : VIA AC’97 Enhanced Audio Controller PCI

Dodaję zdjęcia ustawień :

http://zapodaj.net/images/337f06a5b621.bmp

http://zapodaj.net/images/183b2601448d.bmp

b004ca711066.bmp

Sterowniki via audio deck v700b

Bardzo proszę o pomoc :confused:

Mikrofon na 100% działa sprawdzany na innym komputerze ,a po za tym mam 2 więc wadliwy sprzęt nie wchodzi w grę :confused:

Aby zobaczyć całe zdjęcia PPMOtwórz obrazek.

Z góry dziękuję wszystkim :wink:

Chciałbym zauważyć, że mikrofon jest wyłączony. Odznacz ptaszki pod kolumną Mic

Przecież to jest odtwarzanie ![;

sqn11221 ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Bardzo przepraszam jestem nowy, a na mikrofonie bardzo mi zależy gdyż muszę się komunikować z bratem.

Korekta zrobiona.

Nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie Recording Control znaczy tyle, co Kontrola nagrywania, więc odznacz tego ptaszka…

Odznaczyłem i dalej to samo ;/ Trzeszczy wszystko a jak podgłośnię w odtwarzaniu mikrofon to piski jakby ufo nadawało ;/

Może wejście jest uszkodzone, w takim wypadku nie pomoże inny mikrofon. Sprawdź mikro na innym komputerze, żeby wykluczyć wadliwy sprzęt zewnętrzny, może winne jest wejście.

A najdziwniejsze jest to że nawet gdy odłącze mikrofon wraz ze słuchawkami wskaźnik w sprawdzaniu sprzętu (ten od mikro) dalej jest na maxa, czyli tak jakbym coś mówił i dalej identycznie trzeszczy :confused:

Więc gniazdo raczej odpada ;/

Dodane 09.12.2009 (Śr) 14:10

Refresz :frowning:

Pomoże ktoś naprawde potrzebny mi ten mikrofon ;{

Dodane 11.12.2009 (Pt) 13:30

Ja już sam nie wiem o co tu chodzi.

W rejestratorze dzwięków wszystko jest ok. W grach multiplayer , na skype ,ventrillo etc. Szum (jakby z echem)