Problem z Mikrofonem - Nie działa na TS'ie


(Karol979) #1

Witam

Gdy jestem na tsie to mówię do kolegów a oni mnie nie słyszą ?

Słuchawki działają bo ich słyszę


(Semtex) #2

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.


(MrBeckham666) #3

w team speak masz takie coś jak testowanie mokrofonu prawdopodobnie musi podnieść swoją czestotliwość.

dodatkowo w TS ustawiasz sb np CTRL musisz trzymać żeby rozmawiać.

przydało by się jeszcze sprawdzić mikrofon na innym kompie może po prostu nie działa.


(XMan) #4

System, nazwa płyty głównej oraz karty dźwiękowej :?:


(Karol979) #5

Windows Xp , Menadżer Realtek HD Audio , gigabyte ga-55s-s3


(XMan) #6

Nie miałem nigdy tego programu.

Sprawdź:

Masz zainstalowany Service Pack 3 oraz sterowniki do płyty głównej Chipset?

Może jeszcze masz nieprawidłowo ustawione sterowniki ?

prawidłowe ustawienia - kliknij aby powiększyć :

ustawieniarealtek.th.jpg regulacjanagrywania.th.jpg

Odtwarzaj prawie na maksimum.

Nagrywaj / Regulacja nagrywania / prawie na minimum - inaczej mikrofon nie będzie działać.

/ dziesiętne milimetra mają duże znaczenie /.

W niektórych przypadkach trzeba odznaczyć Miks stereo.

Problem z przednim panelem komputera / mikrofon oraz słuchawki / to zaznacz

v Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego :

analogowe.th.jpg wycz.th.jpg

OK – OK.

Sprawdź na tym programie odznaczenie Miks stereo , na komunikatorach musisz mieć zaznaczone.