Problem z modemem SAGEM F@ST800


(Zizu Kp555) #1

Problem polega na tym, że mam 2 kompy i na jednym ten modem działa a na drugim nie :confused:

Nie wiem co może być tego przyczyną. Na tym komputerze gdzie działa linia się łączy w 15 sekund. A na tym gdzie nie działa ciągle jest napisane 'linia rozłączona' i kontrolka 'ADSL' się nie świeci. poruszałem ten temat na innym forum, ale niestety nikt nie podołał.

na tym gdzie działa:

AMD ATHLON 64 X2 DUAL

Core Processor 4000+

2.09GHz, 1.75GB Ram

Win XP Pro SP2

i nie wiem co chcecie jeszcze :stuck_out_tongue:

Tam gdzie nie działa:

AMD Sempron 2200+

1.50GHz, 512MB Ram

Win XP Pro SP3

pozdrawiam :wink:


(Szala90) #2

Nie możesz mieć 2 komputerów podłączonych w tym samym czasie bo masz linię analogową (posiadasz 1 linie telefoniczną) dlatego działa ci jeden modem, a drugi nie może się połączyć. Jak chcesz korzystać na obu kompach z internetu w tym samym czasie musisz kupić router ADSL żeby podzielić łącze na 2 kompy.


(Piotr Wik) #3

odinstaluj sp3 :smiley:

porównaj konfigurację, sterowniki etc


(Maney691) #4

Sterowniki mam rozumieć wgrane te same na obu kompach?

Tak samo skonfigurowane połączenie?

Sprawdzasz na tym samym kablu USB?

Podłączasz ten modem do tego samego gniazdka telefonicznego przełączając się między komputerami?


(Szala90) #5

on pewnie chce 2 modemy sagem fast800 odpalić na 2 kompach jednocześnie dlatego nie chce mu sie połączyć


(Zizu Kp555) #6

Odpalam 1 modem na 1 kompie - po prostu odłączam od 1 kompa i przenosze na drugi znajdujący się w pokoju obok :>stery te same i gniazdko to samo - tylko usb odlaczam i daje do drugiego komp... dzialal mi ten net raz przez 5 minut od tamtego czasu niestety nie.


(Maney691) #7

Czy w drugim gniazdku jest sygnał telefoniczny ? Czy wpinasz modem bezpośrednio do gniazdka czy przez filtr?


(Zizu Kp555) #8

Podpinam bezpośrednnio do gniazdka.

Hmmmm dla obydwóch komputerów korzystam z tego samego gniazdka telefonicznego.