Problem z modemem


(Essi1 6) #1

Witam .po wczorajszej burzy pojawil sie problem z polaczeniem,niby linia telefoniczna nie jest uszkodzona poniewaz telefon dziala ale przy probie polaczenia z internetem wyskakuje komunikat : "Loop current too high,check line connection" i niestety nie slychac zadnych dzwiekow z modemu.Komputer niby widzi ten modem jako dzialajacy poprawnie a na przewodzie tel. mialem zalozony filtr,przewod wporzadku,wtyczki ok.Czy to mozliwe zeby modem byl uszkodzony??? Pytam poniewaz nie mam zielonego pojecia i nigdy sie z tym jeszcze nie spotkalem.Jest to modem Motoroli ale modelu nie pamietam niestety.

Dziekuje za wszelkie podpowiedzi.


(boczi) #2

Najprawdopodobniej został uszkodzony.

Idź do miejsca, gdzie go dostałeś z prośbą o wymianę.

Sam doświadczyłem podobnej rzeczy podczas burzy, padł mi modem z Neostrady, aż dym z niego leciał.


(JNJN) #3

Wyjmij kabel sygnałowy z modemu i podepnij do niego telefon i zobacz czy jest sygnał,jak jest to spróbuj jeszcze odinstalować modem,restart kompa i zainstalować ponownie.

Jak to nic nie da modem do wymiany.


(Essi1 6) #4

Fakt nie pomyslalem o odinstalowaniu jak wroce z pracy to sie tym zajme.Slicznie Wam dziekuje Panowie :wink: jak juz sprawdze to dam znac ,moze sie to komus przyda.

Pozdrawiam


(Essi1 6) #5

Więc odinstalowanie i ponowne zainstalowanie nic nie pomogło :frowning:

Wyskakuje coś takiego: NIE ZNALEZIONO ZADANEJ SEKCJI W PLIKU INF.

Sterowniki instalowałem te co miałem z modemem, choć zapewne XP obyłby się i bez nich :wink:

Pomóżta :cry:

Olbrzymie dzięki :wink:


(Asterisk) #6

Zależnie od sytuacji telefon może działać, ale komunikat informuje

o zbyt dużym prądzie w pętli. Przyczyn może być kilka - nawet

obcy prąd na linii.

Zgłosiłbym do TPSA - niech sprawdzą dokładnie linię.

Oczywiście może być uszkozony modem - ale coś już będziesz wiedział