Cześć, mam problem z dołożeniem kości ramu do komputera.
Dzisiaj wymieniłem swój stary procesor i3 4130 na xeona e3 1220 v3, komputer pikał więc zrobiłem reset biosu (nic to nie dało) więc wyciągnąłem 3 kości ramu (miałem 4x2) została jedna na której komputer się odpalił ale teraz gdy chcę włożyć resztę kości to komputer znowu zaczyna pikać… Nie mam już pomysłu, macie jakieś pomysły? z góry dziękuję
Podaj dokładny model płyty głównej na start (może masz niewłaściwą wersję BIOS pod Xeon).
Co do tego biosu to nie wiem jaki powinien być właściwy, jedyne co zrobiłem to go zaktualizowałem i już ale to nic nie dało… Płyta to Intel Q87 ATX C2 czy coś takiego, sloty działają bo mogę przekładać tą jedną kość na inne
Nie widzę tu wcale zgodności z Xeonami…
no ale przecież działa tylko chodzi o to że z tych 4 kostek ramu jakie miałem działa tylko jedna i zamiast 8 gb ramu mam obecnie 2 a procesor chodzi normalnie
No pewnie dlatego producent nie zapewnia zgodności. To, że działa nie znaczy że jest kompatybilne i wszystko będzie sprawne. Ewentualnie spróbuj pobrać sterownik USB i chipset, zainstaluj i zobacz co się wydarzy:
Jak to nie pomoże to oddałby xeona i kupił normalne i5 lub i7 4 generacji.
Czego nie zrozumiałeś? Nie ma zgodności z Xeonami.
a jak pobrałem ten sterownik i zainstalował się normalnie to co?
Już nieważne, pozamieniałem kilka razy kości miejscami i wszystko śmiga na 8, dzięki