Problem z modułami RAM

Cześć, mam problem z dołożeniem kości ramu do komputera.
Dzisiaj wymieniłem swój stary procesor i3 4130 na xeona e3 1220 v3, komputer pikał więc zrobiłem reset biosu (nic to nie dało) więc wyciągnąłem 3 kości ramu (miałem 4x2) została jedna na której komputer się odpalił ale teraz gdy chcę włożyć resztę kości to komputer znowu zaczyna pikać… Nie mam już pomysłu, macie jakieś pomysły? z góry dziękuję

Podaj dokładny model płyty głównej na start (może masz niewłaściwą wersję BIOS pod Xeon).

1 polubienie

Co do tego biosu to nie wiem jaki powinien być właściwy, jedyne co zrobiłem to go zaktualizowałem i już ale to nic nie dało… Płyta to Intel Q87 ATX C2 czy coś takiego, sloty działają bo mogę przekładać tą jedną kość na inne

Nie widzę tu wcale zgodności z Xeonami…

no ale przecież działa tylko chodzi o to że z tych 4 kostek ramu jakie miałem działa tylko jedna i zamiast 8 gb ramu mam obecnie 2 a procesor chodzi normalnie

No pewnie dlatego producent nie zapewnia zgodności. To, że działa nie znaczy że jest kompatybilne i wszystko będzie sprawne. Ewentualnie spróbuj pobrać sterownik USB i chipset, zainstaluj i zobacz co się wydarzy:

Jak to nie pomoże to oddałby xeona i kupił normalne i5 lub i7 4 generacji.

Czego nie zrozumiałeś? Nie ma zgodności z Xeonami.

a jak pobrałem ten sterownik i zainstalował się normalnie to co?

Już nieważne, pozamieniałem kilka razy kości miejscami i wszystko śmiga na 8, dzięki