Mam problem. Ostatnio kupiłam monitor Samsung T220HD i po jego podłączeniu nie działają mi żadne gry, wcześniej normalnie się włączały. co mam zrobić zeby zaczely dzialać?
pallyna , popraw tytuł tematu, używając przycisku
Monitor nie ma nic do gadania przy grach, jedynie może rozdzielczość i Mhz odświeżania, podaj te 2 parametry.
rozdzielczość : 1280 na 960
a jak sprawdzic mhz?
– Dodane 13.04.2009 (Pn) 10:44 –
pokazuje mi 60hz
Twój monitor jest 22calowy i w dodatku panoramiczny, więc powinieneś mieć rozdzielczość ustawioną na 1680 x 1050. Jeżeli nie masz takiej opcji, musisz zainstalować sterowniki od karty graficznej. Podaj model i nazwę producenta grafiki, a ja ci zapodam sterowniki. Jeżeli nie wiesz jak to sprawdzić, ściągnij i zainstaluj Everest Home Edition i wejdź w zakładkę Ekran > Karta wideo Windows > i pod napisem “Opis urządzenia” pisze jaką masz kartę graficzną."
@EDIT:
A po za tym 60Hz na taki monitor to jest bardzo mało powinno być co najmniej 75 Hz, czyli najprawdopodobniej wynika na to ze nie masz zainstalowanych sterowników od grafiki. A co do monitora, zainstaluj sobie TO. Powinno nieco poprawić grafikę. Ale to nie znaczy że nie musisz podawać nazwy karty graficznej.
karta graficzna : NVIDIA GeForce2 MX 100/200