Problem z monitorem - plamy

Witam. Od roku mam nowego kompa i jestem z niego bardzo zadowolony, lecz ostatnimi czasy wypatrzyłem niepokojące plamy na monitorze. Chodzi o plamy w różnych miejscach i zależne od aplikacji. Gdy mam załączoną normalną stronę, czy oglądam film, gram lub nie wiem co tam jeszcze, wszystko jest na swoim miejscu. Lecz gdy np. włączę tani program typu Windows Media Player na białym kolorze pokazują się dziwne plamy, ale tylko gdy spojrzę na monitor od góry, bo z prawej, z lewej, czy z dołu tego problemu po prostu nie ma. Czekam na odpowiedź, bo póki mam na gwarancji wszystkie podzespoły można coś zrobić. Wcześniej tego problemu nie zauważyłem…

Monitor: LG Flatron W2243S

Za wszelkie odpowiedzi na temat będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam lukasz5617

A czym go czyścisz - bo może tu problem ?

Hmm czyszcze specjalną ścierką z płynem do powierzchni LCD. Monitor jest LCD oczywiście.

To weź wilgotną miękką ściereczkę nasączoną np płynem Ludwik (do naczyń) i wyczyść dokładnie ekran,później chusteczkami higienicznymi wytrzyj go i zobacz, można zrobić tak kilka razy.

Hmm ale to jest chyba grubsza sprawa. Chyba, że spróbuje znów wyczyścić tym płynem. I zobaczyć efekty. Ale mi się wydaję, że to grubszy problem, dlatego pisze. Nikt nie podjął się tego tematu, tylko ty. Więc dzięki ci za to. Zobaczymy.

Zrób zrzut ekranu, może coś się uda ujrzeć :wink: albo raczej zdjęcie tych plam :smiley: :smiley:

To spróbuję dołączyć jak znajdę aparat.

EDIT: Pod spodem załączam zdjęcie. To tylko widać gdy patrzy się od góry i na “tanich” programach, bo w grach tego problemu nie widać. Podejrzewam, że to coś z matrycą, a paluchami nie jest dotykana. W grach nie przypatrywałem się, ale tego problemu nie widać. Bo teraz specjalnie się przyglądnąłem.

http://img141.imageshack.us/img141/5361/dscn6338.jpg

Dodane 29.12.2011 (Cz) 11:56

Widzę nikt nie podjął się tematu, a myślałem, że dostanę jakąś odpowiedź przynajmniej co zrobić.