Problem z monitorem

Obraz na moim monitorze jest w ocieniu zieleni. Co jest tego przyczyną? Ustawienia koloru są ok. Czasami wraca dawny dobry kolor.

jaki masz monitor ? Od kiedy tak sie dzieje ? Ile już go masz ? Sprawdź czy kable są dociśnięte 8)

a czy jest cały zielony (ekran) czy po jednym boku

jeżeli tak to może być namagnesowany od głośników lub czegoś innego :slight_smile:

Kable już sprawdzałam. Jest cały w odcieni zieleni. Odmagnesowany był i nic nie pomogło. To jest monitor Lg, flatron F700B.Ma 2 lata i jeszcze jest przez rok na gwarancji.

Byc moze problem idzie od karty grafiki.

Nie wiem czy to cos pomoze ale zainstaluj najnowsze sterowniki do niej.

Pod XP:

:arrow: NVIDIA

:arrow: ATI

Pod 95/98/Me:

:arrow: NVIDIA

:arrow: ATI

Dorota Anna jak masz na gwarancji to go oddaj 8)

ja bym się wstrzymał bo możliwe iż to wina jakiegoś oprogramowania które dziewczyna ma obecnie w komputerze.

Pierwsze co zrób to podłącz monitor do innego komputera (jak nie w domu to np. u znajomych) jesli ewefkt będzie taki sam to odwiedź dopiero sklep w którym go kupiłas.

Czy są polskie strony ze sterownikami?

Po co? Ale jak ci zrobi różnice: http://partner.optimus.pl/sterowniki/St … graficzne/ :roll: :wink:

spróbuj zmienić ustawienia gamma i nasycenia kolorów w sterownikach od grafy a jak nie to w OSD monitorka i tam się pobaw

Jakie sterowniki są dla karty : Xelo FX5200 128DDR? Bo ja na podanej stronce nie znalazłam tego typu karty.

Prawdopodobnie masz uszkodzony kabel łączący monitor z komputerem (wystarczy ze pekla jedna żyłka i moze sie tak dziac).

Raczej na pewno!

Mam taki sam problem :cry: Monitor mi “farbuje” na niebiesko. Nic nie mogę z tym zrobić :cry:

A ruszales kablem na rózne strony na całej jego dlugości az przy samych w tyczkach ? Przewaznie łamiąsie wlasnie tam, przy karcie graficznej.

Ruszałem :slight_smile:

Co dziwne, byłem u kuzyna, który zna się na sprzęcie, on też to ma w swoim monitorze i mówi, że wystarzczy lekko popukać w obudowę. Czyli chyba nie mozna w 100 % usunąć tej usterki. IMO to wada fabryczna :frowning: Monitor marki LiteOn

Miałem podobny problem, kolory szalały, raz było żółto, czasem zielono. Serwis pomógł- poprawili połączenia na kablu od monitora- więc to może być to.

Wiecie co , że z tym kablem, to chyba racja, bo jak poruszałam całym po kawałku, to dostałam kolory ok.Wcześniej sprawdzałam, czy kable są podłączone i były. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Jak wada to do serwisu. Sprawdz na innym kompie jak radzą koledzy i jak bedzie to samo to serwis.

Tu jest polska strona ze sterownikami do kart Nvidia http://www.nvidia.pl

A do kart graficznych ATi nie znam polskiej strony

Albo któryś z pinów we wtczyce jest ugięty lub wciśnięty i nie kontaktuje.