Witam. Posiadam monitor LG Flatron e2260T-PN. Ostatnio zaczęły się jakieś problemy mianowicie monitor normalnie działa aż w losowych momentach miga, obraz robi się czarny i wraca do normalności. Po paru minutach sytuacja się pogarsza i dzieję się to do paru razy w ciągu minuty-dwóch a czasami również cały monitor się wyłącza wraz zasilaniem. Dałem znajomemu żeby ogarnął temat, wymienił kondensator bo ponoć tylko jeden był w okropnym stanie. Po wymianie przez pierwsze 2/3 godziny monitor działał bez zarzutu, lecz w momencie kiedy przestałem surfować po internecie a zacząłem grać w gry zaczeło znowu robić się to samo. Co może być przyczyną ? Dodam, że jedna strona monitora jest bardzo nagrzana w przeciwieństwie do drugiej. Oczywiście zasilacz jest okej. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Witam.
Wymienić wszystkie pozostałe a do tej pory nie wymienione kondensatory w sekcji zasilania monitora.
Przelutować tam połączenia pozostałych elementów (możliwość tzw. zimnego lutu).
Przelutować połączenia gniazda DVI w monitorze.Wymienić kabel kabel DVI.
Po w/w czynnościach obserwować zachowanie monitora.
Jeśli znowu po 2 h zacznie fiksować - uszkodzenie modułu sygnałowego, monitor do kasacji, naprawa nie opłacalna (koszt tego monitora to circa do 600 PLN).
Pozdrawiam.