Problem z Mozilla Firefox

google
(Dominik09900) #21

Utworzenie nowego profilu nic nie daje dalej jest tak jak było bez dodatku google fix chyba dam sobie spokój i zainstaluje ten dodatek google fix i tyle . Skoro nie będzie to miało żadnych konsekwencji typu wirus bądź przymuszona instalacja Windows 7 albo nie będzie to wpływać na wydajność gier to nie ma sensu w tym grzebać. Dziękuje bardzo za pomoc oraz pozdrawiam :slight_smile:

(krystian3w) #22

Chodziło mi właśnie o wersje “FirefoxPortable_62.0.2_Polish.paf.exe” a nie zmianę Google na DuckDuckGo (chociaż dziwne, że wg wyższego posta ta wyszukiwarka też głupieje z przekierowaniami).

(cyngiel 1) #23

Nie ma się czym przejmować.
Po wpisaniu w Firefoxie w wyszukiwarce googla " Breaking Bad filmweb" to wyszukiwarka w ogóle mi nie działa na wyszukanych linkach (brak reakcji).
Żadnych, nie tylko pierwszym dotyczącym Breaking Bad Filmweb.
Tak więc to jest jakiś błąd?
Firefoxa mam w wersji 55.03 a więc nie zależy to od wersji, tylko od chyba słowa w tym wypadku Breaking (włamanie, łamanie…) i coś blokuje wyszukiwarkę…tak chyba reaguje na to hasło…

(krystian3w) #24

Pudło:

https://www.google.com/search?q=beetlejuice+filmweb - też nie odpalę filmweba (pierwszych dwóch wynikach o filmach) bez dodatku nie otworze.

Jakby ban dla chomikuj i filmweb?

Z filmweba działają tylko linki do profilów (np. https://www.filmweb.pl/person/Beetlejuice-53940) i mam taki profil dopiero jako 3 wynik.

(Dominik09900) #25

Na każdy inny link do filmweb z google oprócz breaking bad mogę wejść bez dodatku google fix ale na chomikuj prawie że na każdy nie mogę wejść bez dodatku także ja nie wiem o co tutaj się rozchodzi ale wcześniej nigdy mi się tak nie działo. Przeskanowałem jeszcze kompa bootowalnym antywirusem Kasperki ( taki anty wirus uruchamia się przy stracie systemu przez pendriva. ) I nic nie wykrył jakbym miał jakieś wirusy to co jak co ale ten program by je na pewno wykrył także skoro dużo ludzi tak ma to raczej nie jest wina systemu ani komputera tylko z samą mozzillą coś jest nie tak.

(Dominik09900) #26

Już nie będę z tym grzebał dość mam przeinstalowywania i kombinowania z tym prawie pół dnai na to poświęciłem i mam dość. Z tym google fix jest jak najbardziej ok . Nawet antywirusa usunąłem bo myślałem że to może przez antywirus i teraz jak zainstalowałem to avg się nie chce aktualizować. Z drugiej strony jak się ma mózg to antywirus nie jest potrzebny wtedy ;d

(cyngiel 1) #27

Tak więc nic się nie przejmuj, bo to jest sytuacja ogólna.
Jakieś dziwne zachowanie firefoxa na określonych wynikach wyszukiwania, jest jakiś pewnie klucz i przyczyna tego stanu rzeczy, dlaczego blokuje się na pewnych wynikach wyszukiwań.
Czyli po kłopocie.
Teraz sobie przypominam sytuację, kiedy przytrafił mi się taki “brak możliwości wejścia na jakiś link z wyszukiwarki”, więc sytuacja już trwa jakiś czas.

(AnonimX) #28

Lol, rzeczywiście. Jest jakaś niedoróbka w FF - nie działają linki, które posiadają “+”. Dlatego nie działa żaden link do Filmweb - przynajmniej u mnie. Z tego samego powodu nie działają linki do Chomikuj. I pewnie reszty stron, które w adresach używają “+” zamiast spacji.

BTW:
@Dominik09900
Trzymanie haseł w przeglądarce jest niebezpieczne. Zainteresuj się menedżerami haseł.

(Dominik09900) #29

Teraz mnie interesuje jak zaktualizować avg internet security … bo jak na razie się nie zanosi żeby się zaktualizował…

(krystian3w) #30

Bazą offline?

AVG dało ciała i nie działa link “www.avg.com/update” z https://support.avg.com/SupportArticleView?l=pl&urlname=How-to-update-AVG.

(AnonimX) #31

Strzelam, że komunikat o przekierowaniu zawdzięczamy AVG Internet Security.

(krystian3w) #32

A u mnie zawdzięczamy Windowsowi Defenderowi z 10 - no nie chce mi się w to wierzyć…

(Dominik09900) #33

Wyłączyłem neta bo tak pisali w poradniku od avg żeby wyłączyć i włączyć i wtedy miała się pobrać aktualizacja zamiast tego nie mogę włączyć neta na powrót żadnym znanym mi sposobem i musiałem zrobić przywracanie systemu o pół godziny wstecz normlanie masakra jakaś jak się psuje to wszystko na raz . Po przywracaniu systemu internet działa za to Avg nie da się zainstalować bo mi to przywracanie usunęło zainstalowane avg ale nie da się zainstalować bo piszę że na tym komputerze jest już zainstalowane avg . Ręcznie się nie da usunąć wszystkich plików avg zainstalowanych na C bo piszę że są obecnie używane popatrzyłem w procesy i jest proces uruchomiony : avgsvca.exe - AVG Service Proces i da się zakończyć procesz lecz po dosłownie sekundzie włącza się na nowo i tak samo nie da się go zatrzymać normalnie zaraz mnie coś trafi.

(AnonimX) #34

@krystian3w Jeśli nie masz AVG i masz ten sam problem, to w takim razie obstawiamy FF.

@Dominik09900 Instalator AVG ma chyba opcję naprawy - skorzystaj z niej.

(stens1950) #35

Ściągnij https://www.dobreprogramy.pl/GeekUninstaller,Program,Windows,33126.html
i tym programikiem odinstaluj (usuwa wszystkie wpisy z rejestru) i zainstaluj sobie AVG na nowo.

(Dominik09900) #36

Nie mogę skorzystać z naprawy bo nie ma go na liście odinstaluj programy w panelu sterowania.

(Dominik09900) #37

Wpisy rejestru zrobiłem już programem Ccleaner…

(stens1950) #38

NA PEWNO nie wszystkie.

(Dominik09900) #39

(Dominik09900) #40

I nie popsuje to komputera ?