Problem z mp3 "USB 2.0 (FS) Mass Storage Device"


(Twin4k) #1

witam

mam taki problem: mam mp3 (mm233 demon z manty 256) juz wiele razy probowalem podlaczyc ja do kompa zeby zgrac sobie jakies piosenki ale za kazdym razem nic. Gdy podlaczam mp3 do kompa (win98) nic nie wyskakuje zadnego znaku "zycia" wchodze w "Moj komputer" tam pokazuje ze jest "dysk wymienny" klikam zeby sie otworzylo to znika calkiem. Wchodze wiec w "menadzer urzadzen" i w "kontrolerach dysku twardego" zaznaczone jest wykrzykinikem "USB 2.0 (FS) Mass Storage Device" wiec klikam wysakuje okno i probuje na wszelkie sposoby zainstalowac jakis sterownik ale nicz tego nie da rady. Wyskauje ze jest juz zainstalowany nalepszy sterownik ale dalej nie dziala ! szukalem duzo jak na to poardzic ale nic ! Jedyne co zorbilem to zainstalowalem " nieoficjalny serwis pack 2.1b dla win98 SE". Sterowniki od mp3 mam ale nic z nimi nie moge zrobic bo sa na win XP. PROSZE O POMOC


(SeBoLaS) #2

spróbuj zresetować kompa z podłączonym do niego mp3,i zobacz jak zachowa się system


(Bartlomiej Kwiatkowski) #3

Wypróbuj aktualizacje USB -> http://support.microsoft.com/kb/232972/pl


(Twin4k) #4

nic dalej tak samo...

a jak z tej strony sciagnac te aktualizacje bo nie moge...


(Bartlomiej Kwiatkowski) #5

Może lepiej wypróbuj najpierw te sterowniki, bo pasują bardziej do twojego przypadku -> http://www.technical-assistance.co.uk/kb/usbmsd98.php

pobierz wersję "Latest Language Versions" -> English 3.1 (nusb31e.exe)


(JNJN) #6

1.Muszą być zainstalowane najpierw stery/oprogramowanie do MP3 dla WIN98/SE,później wkładasz MP3.

2.Może być problem wersji USB,MP3 może wymaga USB 2.0, a masz USB 1.1.


(Twin4k) #7

Tylko, że ja nie mam tych sterownikow a na necie nigdzie nie moge znalezc.

a jak sprawdzic jaka mam wersje USB ?


(SeBoLaS) #8

tu masz stery do mp3 na samym dole są:

http://www.manta.tv/poland/sterowniki.html

Złączono Posta : 13.05.2007 (Nie) 17:58

a dokładnie to są te

http://www.manta.tv/poland/pliki/file/d ... a39a30.zip


(Twin4k) #9

sciagnalem sterowniki zainstalowalem i dalej nic ;/ dalej jest zaznaczone jest wykrzykinikem "USB 2.0 (FS) Mass Storage Device" lub USB 2.0 i teraz jak klikam na "dysk wymienny" i wtwedy mp3 sie wylacza i za chwile wlacza na bnow i caly czas tak samo. juz sam nie wiem co moze nie tyrac klawiatura na usb dziala normalnie a mp3 nie chce :? prosze o pomoc

ps u kumpla sprawdzalem na usb 1.1 i dzialalo bo ktos wczesniej pisal ze moze byc zla wersja usb