Siemankoo. Mam dylemat. Kiedyś miałem androida 2.3.7, bodajże CM7 czy jakoś tak… Teraz mam 2.3.7 GingerXperia V21b. Jak się okazało ten drugi jest do …
- Ten ROM GingerXperia ma takie coś, że jak słuchasz muzyki, dostaniesz smsa i jak chce odczytać to muzyka się wyłącza… W tamtym pierwszym tak nie było… Można to jakoś wyłączyć? Że słucham muzyki, dostaje smsa czytam, może odpisze i gitara… Tak samo jest w tej aplikacji “Messenger” od Facebooka. W tym pierwszym było normalnie, w tym drugim ROMIE jest tak, że pisze z kolegą, nagle mi się wyłącza, launcher tak jakby się jeszcze raz włączał, bądź odświeżył, po czym muszę jeszcze raz włączać i pisać wiadomość od nowa…
Uprzedzam, że patrzyłem w ustawieniach “Uruchomione Usługi”. Mam tylko włączone takie jak: Ustawienia, domyślne wprowadzanie tekstu (klawiatura), DSPManager (od głosnika, słuchawek, itp.), Sony Ericsson- strona główna (Launcher) i najczęściej Usługi Play.
- Jakbym chciał wgrać innego androida (na pewno 2.3.7) to tak samo jakbym miał 2.1? Że xRecovery, install zip from SD card, itp.?
Trochę się rozpisałem, w razie czego dzięki za pomoc!