Problem z myszką

Witam, zakupiłem nową myszkę Genesis GX57 w autoryzowanym sklepie, która nie działa. Problem z myszką jest taki, że dioda po podłączeniu się świeci ale kursor stoi w miejscu i nie da się nią wykonywać żadnych czynności, odinstalowywałem porty USB ale niestety nie w tym tkwi problem.
Dodatkową informacją jest również to, że w laptopie nie działa touchpad po zalaniu, ale inne myszki działają mimo wszystko, więc raczej nie jest to wina tej usterki. Czy formatowanie komputera do stanu początkowego coś da w tym przypadku? Z góry dziękuje za pomoc.

Mysz czy sklep ?
Jaki system? Sterowniki zainstalowane ?

Media Expert zakupiona mysz
Windows 10
Sterowniki zainstalowane - wyskakuje błąd, system did not detected gaming mouse

To znaczy że jej nie wykrywa. Sprawdzałeś czy zadziała na innym porcie USB lub innym komputerze? Być może zakupiłeś lipny model.

Nie działa na żadnym innym porcie, a co do komputera to nie miałem jak, ale spróbuję, dzięki za pomoc

Jeśli nie zadziała na innym komputerze, to weź dowód zakupu i idź z myszką do sklepu, by uwzględnili reklamację.

1 polubienie

produkty Genesis to crap,marna jakość marne wykonanie miałem styczność nie polecam.

To nie polecaj. Ja gram na ich mechaniku już jakiś czas i nie narzekam a polecam.

Jasne :smiley: … a klawisze sie nie scieraja?

Wyobraź sobie, że właśnie mam ten model myszki pod pazurem pisząc ten post. Bdb gryzoń!
I po co to słodkie pierdzenie?

@januszkochan97 - po co instalowałeś sterownik? Grasz? Watpię aby był Ci potrzebny na lapku…
Odinstaluj. Wystarczą systemowe stery MS.

Nie ścierają się. A co masz u siebie taki problem?