W programie do rejestracji audio wybrany twój mic? Ustaw go w systemie jako domyślny i wyłącz nasłuchiwanie.
Hej tak w programie mój mic jest ustawiony wyłączyłem nasłuchwianie w jednym programie jedynie pokazał sie pusty pasek nagrywania a w innym bez zmian
Jeśli to W10 to: Ustawienia systemu Windows -> Prywatność -> Mikrofon i zobacz czy aplikacje mają zezwolenie na dostęp do mikrofonu (wylistowane oraz tzw. klasyczne).
No właśnie maja dlatego nie rozumiem skąd sie problem bierze
Ustawienia systemu Windows -> System -> Dźwięk -> Wejście mikrofon widoczny i reaguje na dźwięk (patrz - linia przy Przetestuj mikrofon)?
Kiedy testuje słyszę dźwięk w słuchawkach ze jest okey właśnie
OK, ale czy test w W10 też działa? I czy problem z nagrywaniem weryfikowałeś tylko na jednym programie czy różnych?
Na dwóch różnych na Adobe audition i reaper. Na reaper nawet podkład sie nie odtwarza są straszne sprzężenia
W W10 jest prosta apka o nazwie “Rejestrator głosu” - ona też nie działa?
Pokaż zrzut swojego ekranu z tej części ustawień W10: Ustawienia systemu Windows -> System -> Dźwięk -> Wejście.
Tzn odtworzyłem dźwięk jak zmieniłem wejście ma głośniki bo przez linie mikrofonu nie chce
Tzn jakby sie wyjaśniło ze zmieniłem nazwę wejścia z linii rode na mapowanie Microsoft. Ale odtworzyć moge dźwięk tylko przez głośnik w laptopie nie w słuchawkach. Mimo ze w słuchawkach słyszę mikrofon to podkładu nie słyszę juz dziwne to
Zmienilem częstotliwość z 32bitow na 24 podziałało