Problem z nagrywaniem dźwięku

Hej witam was wszystkich. Jestem tu nowy i zgłaszam sie do was z problemem. A mianowicie mam podpięty mikrofon z wejściem xclr do audio interfejsu a ten podłączony mam do komputera. Mikrofon działa gdyż słyszę w słuchawkach jak mówię coś w ustawieniach tez wszystko jest cacy lecz gdy odpalam jakikolwiek program żeby nagrywać to mikrofon nie reaguje mało tego. Bo nie ma łask nagrywania widać ze leci ten kursor po osi czasu ale bez żadnego paska. Czy ktos z was wie co moze być źródłem problemu ? Na wcześniejszym laptopie nie miałem tego a teraz kupiłem inny i nie rozumiem.

W programie do rejestracji audio wybrany twój mic? Ustaw go w systemie jako domyślny i wyłącz nasłuchiwanie.

Hej tak w programie mój mic jest ustawiony wyłączyłem nasłuchwianie w jednym programie jedynie pokazał sie pusty pasek nagrywania a w innym bez zmian

Jeśli to W10 to: Ustawienia systemu Windows -> Prywatność -> Mikrofon i zobacz czy aplikacje mają zezwolenie na dostęp do mikrofonu (wylistowane oraz tzw. klasyczne).

No właśnie maja dlatego nie rozumiem skąd sie problem bierze

Ustawienia systemu Windows -> System -> Dźwięk -> Wejście mikrofon widoczny i reaguje na dźwięk (patrz - linia przy Przetestuj mikrofon)?

Kiedy testuje słyszę dźwięk w słuchawkach ze jest okey właśnie

OK, ale czy test w W10 też działa? I czy problem z nagrywaniem weryfikowałeś tylko na jednym programie czy różnych?

Na dwóch różnych na Adobe audition i reaper. Na reaper nawet podkład sie nie odtwarza są straszne sprzężenia

To nie jest nagrany dźwięk samo sie pojawia

W W10 jest prosta apka o nazwie “Rejestrator głosu” - ona też nie działa?
Pokaż zrzut swojego ekranu z tej części ustawień W10: Ustawienia systemu Windows -> System -> Dźwięk -> Wejście.

Tzn nagrało sie coś ale nie moge odtworzyć

Tzn odtworzyłem dźwięk jak zmieniłem wejście ma głośniki bo przez linie mikrofonu nie chce

Tzn jakby sie wyjaśniło ze zmieniłem nazwę wejścia z linii rode na mapowanie Microsoft. Ale odtworzyć moge dźwięk tylko przez głośnik w laptopie nie w słuchawkach. Mimo ze w słuchawkach słyszę mikrofon to podkładu nie słyszę juz dziwne to

Zmienilem częstotliwość z 32bitow na 24 podziałało