Problem z nagrywarką LG 8520B

Niestety przy każdej próbie nagrania płyty system się zawiesza. :?

Pojawiło się to wczoraj więc za radami z CDR info wgrałem mu nowy bios 1.04 co skończyło się całkowitym zniknięciem nagrywarki z Windowsa (Padła). Udało mi się ją przywrócić do życia z poziomu biosu za pomocą programiku Mtkflash i wczoraj wszystko było ok. Nagrywała wszystko dobrze. Dzisiaj problem wrócił. Nie mam już żadnych pomysłów co mam z tym zrobić więc proszę o jakieś propozycje.

Oczywiście jeżeli jest to możliwe to chodzi mi wyłącznie o propozycje naprawy problemu a nie wymiany nagrywarki. :-k :-k :-k

Nie znam sie za bardzo ale znalazłem - nie wiem czy czytałeś - może coś ci sie przyda . :smiley:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php? … ge=3&pp=15

Wgrałem mu najnowszy 1.04 ale to nie dośc że nic nie dało to jeszcze padła i musiałem ją reanimować. Po tym jak napisałem wyżej było wszystko ok ale dzisiaj co wkładam płytę czystą to zawiesza. Normalne odtwarzanie działa. Chyba już wszystko przeczytałem na cdrinfo i nie mam pojęcia co to może być. Oczywiście nie myśląc o … :?

Właśnie przed chwilą zaczołem kombinować i aby nie tracić płytek spróbowałem skasować i nagrać płytkę RW. I o dziwo wszystko poszło dobrze. Płytka normalnie się nagrała. :smiley:

Moze plytki masz do bani?

Sprobuj na innych

Niestety próbowałem. Na RW nagrywa normalnie nagrałem parę płytek. :? Na płytach różnych (specjalnie kupiłem parę różnych) zawiesza. Przy czym słyszalne jest spowolnienie komputera jakby wiatraki zwalniały. A najlepsze z tego jest to ze jak zobaczyłem że nagrał RW to spróbowałem na normalnej i jedną nagrał a następną zawiesił. :smiley:

Masz najnowsze nero?. Sprawdz w miarę możliwości na innych programach.

Tak mam najnowsze nero 6. Próbowałem za pomocą alcohol 120% też tak samo. :?

a jakie plyty kupowales?moze kup jedna pozadna i sprawdz

Miałem 6 różnych płyt lepsze i gorsze. :? Raz idą a raz nie. :? Tylko że częściej nie. :?

a te nie jest na gorszych?upieram sie przy tych plytach poniewaz mialem podobny problem i okazalo sie ze wina jest po stronie plyt ktore kupowalem w hipermarkecie ,byly poprostu do niczego :smiley:

Soory ale prędzej każdą z tych płyt normalnie nagrywała więc nie o to tu chodzi :frowning:

Mam podobny problem z combo LG 4521B, z tym że u mnie po wgraniu oprogramowania w wersji 1.03 lub 1.04 miałem brak nagrywania pakietowego nie pomagały żadne programy z seri InCD. Myśle że jest to niedopracowane oprogramowanie. Proponuje wrócić do oprogramowania tego z którym była kupiona nagrywarka, u mnie wszystko wróciło do normy po wgraniu fabrycznego oprogramowania w wersji 1.01.

Ok. A nie wiesz skąd mam ściągnąć fabryczne oprogramowanie??

Naklejka na napędzie powinien być wypisany numer wersji oprogramowania i strony LG , ewentualnie trzeba napisać do serwisu LG Polska o namiar na tą wersje oprogramowania. Można podejśc do serwisu LG w twoim mieście i napewno mają takowe oprogramowanie bo nawet jak wgrywają nowe to robią kopie firmowego.

No i udało się. :smiley:

Oprogramowanie nagrywarki które wgrałem było poprostu uszkodzone i żle sie wgrywało. Sciągnołem jeszcze raz wersję 1.04 z http://pl.lge.com/index.do i tym razem oprogramowanie wgrało się dobrze z poziomu Windowsa.

Dzięki wszystkim. Temat mozna zamknąć. :smiley: