Problem z nagrywarką

Witajcie , to znowu ja z kolejnym problemem :confused:

Wkładam czysta cd (Verbatim , TDK) do napędu,

otwiera sie okno : "stacja dyskow CD (E: ),

wybieram sobie Nero

no i pojawia sie problem poniewaz wyskakuje mi bład

*E: *

Odmowa dostępu

nie wiem co sie dzieje , co moze byc przyczyną tego :expressionless:

System operacyjny to WinXP

problem nowy czy też nowa nagrywarka tzn czy wcześniej było ok???

wczesniej było wszystko ok z nagrywarką , nagrywała jak trzeba :slight_smile:

płytki odczytuje normalnie(nagrane lub oryginalne z programami) ,ale po włozeniu czystej cd do napendu i wykonaniu czynnosci w/w wyskakuje błąd

przywróć system do daty w ktorej było ok powinno pomóc :slight_smile:

przywracanie systemu mam wytłączone to raz

,a dwa to to ze nie wiem kiedy było dobrze bo nie kozystałem juz troszke z nagrywarki

aha i przeinstalowałem Nero co rowniez nie pomogło

upsss … spróbuj nagrać płytę z sytemu win XP czy pojawi się analogiczny komunikat jeśli tak proponuję reinstalkę nero— usunąć i zainstalować ponownie---- jeśli nie pomoże reinstalka windy! !!

edit : z poziomu windowsa uda sie, nic nie wyskakuje, ale ja wole kozystac z programu nero

jesli nie znajdziesz odpowiedzi na forum do jutra postaram sie coś wykombinować z tym Nero jutro odezwę się wieczorem … pomyśl o innej wersji nero zainstalowanej w innym niż domyślny katalog bo to chyba problem z WINDOWS a nie z nero… coś się wykrzaczyło w rejestrze i kiszka! !!

hehe , jestem po formacie kilka tygodni :slight_smile: , no nic , chyba sformatuje dysk

:slight_smile:

edit : pomogło zainstalowanie programu nero w innym miejscu, ale pojawił sie kolejny problem :confused:

wyskoczyło okno " wybor nagrywarki

i mam tylko image recorder ,a mojej nagrywarki nie ma :confused:

Odinstaluj dokładnie wszystkie programy do nagrywania - zrób czystkę w systemie,wgraj najnowsze Nero,a przynajmniej wersję 6.6…

Wgraj ASPI 4.71.2

Podejrzewam że masz samo XP bez SP.