Problem z neostaradą


(Merlin Mag) #1

problem wyglada nastepujaco: neostarada nie dziala (modem). Za kazdym razem, gdy wtykne modem do usb slychac dziwiek wlaczanego urzadzenia a nastepnie po tym dziwek odlaczenia tegoz urzadzenia. nastepnie modem mruga na czerwono. i tak ciagle :slight_smile: nawet po cownieciu systemu nic nie pomoga! z gory dzieki :slight_smile:


(PaPuX) #2

Zacznij od przeinstalowania sterownika modemu.


(Merlin Mag) #3

no tak :slight_smile: oczywiscie to robilem :slight_smile: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 686#505686 a to moj log


(Krzychu_93) #4

jak masz na CD od płyty głownej stery do USB to zainstaluj je od nowa a jeżeli nic niepomorze to format (pomaga na wszystko)


(Merlin Mag) #5

:slight_smile: hehe dobry kawal:)( chodzi tylko o speed touch usb ktory nie zostal wyinstalowany poprawnie i nie mozna go zainstalowac!


(system) #6

jesli masz cale oprogramowanie neostrady to je calkowicie wyinstaluj a pozniej skonfiguruj polaczenie recznie.


(Merlin Mag) #7

ale jak? jesli system nie wykrywa tego modemu?

Złączono Posta : 11.04.2006 (Wto) 18:25

:slight_smile: a wiec :slight_smile: nie moge zaistalowac sterownika pt: speed touch usb ii w trym jest problem :slight_smile: a tutaj jest komunikat ktory wyswielta mi sie gdyt probuje zaistalowac speed touch usb

http://img139.imageshack.us/my.php?imag ... tuu3ku.jpg


(Winnipool) #8

A czy czasem nie próbujesz zainstalować tego sterownika przy podłączonym modemie? Bo o ile się orientuję to sterownik trzeba zainstalować przy odłączonym modemie.


(Merlin Mag) #9

:slight_smile: gosciu :slight_smile: system go nie wykrywa a on ciagle sie ywlacza i wlacza sam !!


(Kosior6) #10

Wywal wszystko co zwiazne z aplikacja dostępowa neo :slight_smile: Wyczyśc rejestr i katalogi :slight_smile:

Potem -> Panel Sterowania ->System-> sprzęt -> Menager urządzeń i doinstaluj z tamtąd USB uruchom ponownie kompa niech system jeszcze raz to zainstaluje.

Potem zainstaluj same sterowniki od speed toucha własnorecznie skonfiguruj połączenie i zainstaluj autoconnect


(Tomek Zamlynny) #11

odinstaluj go w trybie awaryjnym i restart kompa


(Gruberek) #12

zadzwoń na 0 800 102 102 o ile dobrze pamiętam. Tam ci pomogą.:slight_smile: przynajmniej powinni


(andrezgr) #13

Błękitna Linia może pomóc,ale postępuj według wskazówek w procesie instalacji