Problem z neostradą


(Km91) #1

mam neostrada. W sumie nie narzekam na jej szybkość, poniważ nie używam internetu do ściągania plików, ale ostatnio występuje u mnie problem i nie wiem jak go rozwiązać, a mianowicie gdy wpisuje jakis adres strony często wyskakuje, że internet explorer nie mógł otworzyć strony. Dopiero gdy odświerze to kilkakrotnie to udaje mi się wejść. Co mam zrobić, jest to bardzo denerwujące, nieraz trzeba tak klikac ze 2 minuty na jedna strone. Z góry dzieki za pomoc.


(Michalowski Marcin) #2

Miałem to samo, ale u mnie była to wina firewall'a. Mam neo 1024 i było tak samo, z 50 razy klikałem. A poza tym poczytaj na forum o neostradzie. http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... =neostrada

Pozdro


(Agatonster) #3

trial91

Nie podałeś jaką masz szybkość łącza, jakiej przeglądarki IE używasz 6 czy 7 ?

Korzystasz jeszcze z innej przeglądarki, a jeżeli tak , to czy masz z nią ten sam problem ?

Być może problem leży w konfiguracji IE - sprawdź w Narzędzia - Opcje internetowe - w zakładkch Zabezpieczenia - Poziom, oraz Prywatność - Strefy , może tu ustawiłeś zbyt wysokie progi...

Pozdrawiam


(Km91) #4

mam neostrade 512 i uzywam IE 6


(Agatonster) #5

trial91

Proponuję zainstalować alternatywną przeglądarkę, (np. Firefox lub Opera - tu wybierz sam) i sprawdzić, czy tendencja wolnego otwierania stron będzie miała miejsce również przy jej użyciu.

Pozdrawiam


(Km91) #6

zainstalowałem opere i nie ma poprawy, zmniejszyłem też zabezpieczenia ale i to nic nie dalo. I jeszcze jedno wyjaśnienie to nie jest tak, że mi się powoli wlancza, tylko odrazu po wpisaniu adresu wyświetla się że nie udało się otworzyć strony i musze odświerzać aż zaczenie się ładować.


(Agatonster) #7

trial91

T o już wiesz, że to nie jest wina przeglądarki.

Winieneś wykluczyć udział robali - proponuję abyś wstawił logi HijackThis, Silent Runners według sposobu opisanego w linku i zaczekał, aż Fachowcy z działu Bezpieczeństwo i logi HijackThis je sprawdzą...

Pozdrawiam