Problem z nero


(fan77) #1

Witam,mam problem z nero a mianowicie jak daje "Utworz dysk z danymi" wyskakuje mi takie info

screen8rj.jpg

przeinstalowalem je i ponownie to samo,pewnie znajomość angielskiego by rozwiązala problem a więc licze na wasza pomoc :slight_smile:

Pozdrawiam.


(Duch) #2

sprawdź w manadżerze urządzeń czy masz włączone DMA dla nagrywarki :slight_smile:

jeśli nie to włącz :smiley:


(Spectatorx) #3

A wystarczyło kliknąć OK...

bez komentarza. :shock: 8) :-x :x :roll: :oops: :stuck_out_tongue:


(Floox Pl) #4

Tak jak mówi DUCH, włącz zaznacz opcje DMA nagrywarki w menadżerze urządzeń. Skoro nie masz tego zrobionego pewnie masz jakąś starą wersje Windowsa :smiley: bo w XP jest juz włączone odrazu...


(fan77) #5

Gdzie mam to włączyć? Nigdzie nie widze DMA.

Mam xp i jeszcze rano było dobrze.Nagrywałem zdjęcia na płytke i pod koniec wystąił jakis bład i od tamtego momentu wyskakuje w/w komunikat

screen7nu.jpg

Nie wystarczyło,gdy klikam na ok wyskakuje okienko z prośbą o restart a po nim jest dalej tak samo.


(lazikar) #6

Start>Panel sterowania>System>Zakładka Sprzęt>Menedżer urządzeń>Kontrolery IDE ATA/ATAPI.

Na liście zobaczysz dwa kontrolery:

Podstawowy i pomocniczy kanał IDE.Wybierz odpowiedni.


(Duch) #7

to nie tutaj :!:

kontrolery UDMA ATA i takie tam :wink:


(fan77) #8

Odpowiedni to znaczy który? I co mam zrobić.Dla ciebie jest to na pewno śmiesznie proste ale niestety nie dla mnie.Nigdzie nie widze opcji DMA ktorą mam wlączyć.

hgrfebuk0xv.th.jpg


(Polko P L) #9

viewtopic.php?t=31541


(JNJN) #10

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 851#213851


(lazikar) #11