Problem z nero

witam mam problem z nagrywarką nero 6.3.1.26

gdy chce nagrać muze na płyte cd nacskam next i pokzaują mi sie dwa paski które określaja czas nagrywania i wyskakuje mi błąd : burn proces failed at 40 x ( 6 000 KB/s ) i nic mi się nienagrywa prosze o pomoc

P.S Płytka jest oryginalna zreszta przedtem nagrywałem i było dobrze a teraz się coś zrombało

Próbowałeś zmiejszyć szybkość nagrywania?

Spróbuj innym programem.

Wyłącz programy działające w tle.

nagrywaj z prędkością 32x bądz 20x

Dla płyt audio zalecane jest 8x , dla płytek z danymi nie więcej niż 24x.

aha to chodziło o CD-Audio

to faktycznie lepiej palic max 8x

BTW: ja i tak pale wszytkie CD z prędkością 4x :stuck_out_tongue:

ale ja próbowałem wszystkimi szybkościami

A próbowałeś innym programem, tak jak radził Szczuply_NH?

Reinstal programu?

Przywracanie systemu?

Jak tam szkodniki?

spróbuje reinstalke

Złączono Posta : 22.08.2006 (Wto) 15:09

no i nadal nic ten sam błąd tylko jest zmana w prędkości np. burn proces failed at 4x (600 KB/s) i co moze być ale jak juz niewiecie to mam jeszcze alcohol 120% tylko niewiem jak tam sie nagrywa płyte prosze o wskazówki

On służy przede wszystkim do kopiowania płyt i tworzenia ich obrazów.

Wypróbuj jakiś programik stąd.

:?:

Ewentualnie możesz spróbować nie nagrywać płyty tylko dać symulację i wtedy sprawdź czy występuje ten sam błąd.

Jeszcze możesz nagrać inne dane niż te , które chcesz nagrać.

Podajesz że masz nero 6.3.1.26 --zrób update do wersji 6.6.1.4 (najnowsza z Nero 6)

Wchodzisz na tą stronę http://www.nero.com/nero6/en/nero-up.php pobierasz " Update-Package 1"—Wersja angielska

następnie wchodzisz na http://www.nero.com/nero6/en/sp_file.php?spla=plk pobierasz “Language pack one (Nero Burning ROM )”—dodatek wersja polska

zauważ że oba pliki są w tej samej wersji “Current version: 6.6.1.4

Jeżeli masz to już na komputerze wtedy instalujesz wersje angielską na zainstalowaną wersję jaką posiadasz(nie należy odistalowywać starej wersji). Następnie dopiero instalujesz wersję polską.

Jeśli korzystasz z “NeroVision Express 3” lub “Nero Media Player” możesz uaktualnić według podanego wyżej schematu.

Wtedy sprawdź czy masz dalej te problemy

:slight_smile: