Problem z netem a moze wirus?


(Neonnnnnn) #1

Witam otoz mam bardzo uciazliwy problem z internetem mam siec lan i moj administrator za przeproszeniem uzytkownikow ma gdzieś,a ze mieszkam w takiej miejscowosci gdzie niema neo oraz innych dostawcow internetowych, jestem zmuszony kozystac z uslug naszego admina.

Wiedz chodzi o to, ze gg,tlen oraz inne komunikatory chodza dobrze, tak samo jest z przegladarkami, jednak gdy chce wejsc na teamspeak-a do kumpli lub pograc w jakas gre trace ponad 40% pakietow i ping skacze mi do 7000+

:o sa wtedy straszne problemy slysze co trzecia litere osoby ktora zemna rozmawia, a w/w ping nie pozwala mi na gre :cry: nie mam pojecia co jest tym spowodowane jestem dopiero po formacie, uzywam nod-a nic nie wykrywa tak jak adaware. Wszystko bym zrozumial jesli wszyscy w sieci mieliby taki problem jednak u sasiada za sciana ktory kozysta z naszego LAN-u jest wszystko ok ping na ts-e 34-40, 0 straconych pakietow. Myslalem ze to juz wina mojego kabla internetowego, jednak wczoraj stracilem nadzieje zanioslem komputer do sasiada, podlaczylem i okazalo sie ze na jego kablu dzieje sie to samo, nie mam juz do tego sily. Kabel byl zmieniany, karta sieciowa rowniez.Podaje logi od hijack :

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 17:32:26, on 2007-03-30

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe

C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Documents and Settings\Maniek\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O4 - HKLM..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE

O4 - HKLM..\Run: [skyTel] SkyTel.EXE

O4 - HKLM..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE

O4 - HKLM..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

O4 - HKLM..\Run: [iMJPMIG8.1] "C:\WINDOWS\IME\imjp8_1\IMJPMIG.EXE" /Spoil /RemAdvDef /Migration32

O4 - HKLM..\Run: [MSPY2002] C:\WINDOWS\system32\IME\PINTLGNT\ImScInst.exe /SYNC

O4 - HKLM..\Run: [PHIME2002ASync] C:\WINDOWS\system32\IME\TINTLGNT\TINTSETP.EXE /SYNC

O4 - HKLM..\Run: [PHIME2002A] C:\WINDOWS\system32\IME\TINTLGNT\TINTSETP.EXE /IMEName

O4 - HKCU..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll

O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

Jezeli mi pomozecie bede bardzo wdzieczny :frowning:


(JNJN) #2

Przeczytaj tematy przyklejone w tym dziale i popraw posta.JNJN


(St Szer) #3

LOG :ok:


(Neonnnnnn) #4

Eh rozmawialem dzisiaj z administratorem sieci poprostu tak olewajacego czlowieka w zyciu nie widzialem, oczywiscie "wina jest mojego sprzetu" nastepnym razem cos mu chyba zrobie, przed momentem zlozylem kompa chcialem sie upewnic ze sieciowka i plyta glowna jest ok. Nie mam juz do tego sily i nerwow, o godzinie 21.15 pobilem rekord 12tys ping i 47% straconych pakietow. Widac ze kazda proba naprawy przynosi negatywne skutki, chyba sobie zaloze radiowke z neti bo antene nadawcza mam jakies 200-300 metrow od domu, a moze wy cos ciekawego wymysliliscie ??


(St Szer) #5

sprawdź jakie masz MTU, poszukaj na forum :wink:


(Neonnnnnn) #6

mtu jest ok najgorsze to jest to ze jak pinguje cos z windowsa to jest ok ale jak juz prubuje sie polaczyc z gra na tym serwerze lub wejsc na team speak-a to zaczynaja sie jazdy ... :frowning:

Złączono Posta : 03.04.2007 (Wto) 18:17

Sprawdzilem jeszcze raz mtu okazalo sie ze na 1500 mam komunikat

"Pakiet musi być podzielony na fragmenty, ale ustawiono opcję DF"

wiec ustawilem na wartos 1450 wszystko bylo ok az do nastepnego dnia gdzie dla wartosci 1450 dostawalem znowu taki komunikat

"Pakiet musi być podzielony na fragmenty, ale ustawiono opcję DF"

teraz dziala dla wartosci 1300 po paru probach jednak cos czuje ze jutro bede musial ustawic dla wartosci 1200 bo znowu zaczyna sie wszystko walic, macie jakis inny sposob ??Bo ja juz nie mam sil -.-