Problem z NFS Carbon; gra się nie uruchamia:(

Na forach znalazłem wiele problemów związanych z NFS Carbon , jednak nigdzie nie było takiego jak mój:(

A mianowicie po zainstalowaniu gry nie chce się uruchomić…

Pojawia się na ok. 3 sek czarny ekran i powraca do pulpitu.

Prosze pomózcie…

Posiadam orginalną grę.

Komputer:

-procesor: Intel Pentium 4 2,8 GHz

-ram: 1024 ddr2

-karta graficzna: Intel 82865G Graphics Controller

Proszę zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif

przecież pisał że oryginalna 8)

a może stery są stare??? a directa jakiego masz???

DirectX 9.0c a stery mam najnowsze pobrane ze strony Intel’a

Na tej karcie graficznej gra nie pójdzie.

Czemu?? Co z nią nie tak??

Najprawdopodobnie nie spełnia wymagań minimalnych.

Porzycz od kogość karte i sprawdź czy ci pójdzie.

Niezbyt moge bo mam zintegrowaną:(

No to chodzi żeby od kogoś pozyczyć nie-zintegrowaną i spróbować.

ale słyszałem ze jak jest zintegrowana to innej wsadzic nie mozna:(

Nieprawda. Wiele płyt ma zintegrowane karty, po prostu wsadzasz w wolne złącze drugą i już. Podaj jaką masz płytę :slight_smile:

Gigabyte P4 Titan

To na pewno karta. Ja mam Geforce 7600 GS i idzie.

Grafika zbyt słaba >>> zintegrowana :wink: :? ale jak włożysz inną to pograsz a warto bo gra jest cool…ja gram w nią na dość wysokich detalach ( Joan 1024/768, detale >>> medium/max, aa >>> 2x) i średnio z 30 40fps >>>>>polecam tą grę :smiley:

Z tego co mi wiadomo to Carbon nie za bardzo na zintegrrofanych żyje :… :x

Witam :wink:

Mam ten sam problem co kolega, tylko tyle że mój sprzęt jest ok, a mimo to gra sie nie włącza

Karta jaką posiadam to Radeon 9550

Athlon 2200+ (~1,8 )

Ramu ~760 mb

Ja mam Geforce MX 400/400, 32MB Pamięć: 384MB, Procek: AMD Duron 750Mhz. I też nie idzie :mrgreen: A kupiłem oryginał. :frowning: :mrgreen:

z takim sprzetem to nie wiem czy ci GTA3 pójdzie :wink: więc prosze nie zaśmiecaj, i daj innym żeby mogli mi pomóc :wink:

Ja miałem podobny problem. Brakowało mi w C:\WINDOWS\system32 pliku którego nazwy nie jestem pewny (jakaś dll-ka związana z DirectX) może d3d9.dll czy jakoś tak. Po skopiowaniu gra mi chodziła normalnie.

Na moim starym sprzęcie (PIII 500MHz, 128MB RAM, Riva TNT2 32MB) gta3 chodziło tyle że “troszkę” zacinało. Ale mimo to gra mi się tak podobała że grałem w to dłuuuuugggoooo :slight_smile:

trzeba było nie kopiować tylko najnowszego DirectX October instalować

Ale jak już powiedziałem ta gra nie bedzie działać na wszystkich zintegrowanych, widocznie akurat na twoją padło