Problem z niedziałającymi stronami www


(Tom92ek) #1

Chodzi o to, że w pewnym momencie korzystania np. z Firefoxa nie włączają mi się strony. Wybrana strona zaczyna się ładować i ładuje się i ładuje, końca nie widać. Nic się nie uruchamia. Próbuje wtedy odpalić jakaś stronkę na IE ale jest ta sama sytuacja co na Firefoxie. Od razu mówię, że Internet ogólnie jest i działa wszystko (np. z GG spokojnie mogę korzystać).

Jedyna rzecz jaka mi przychodzi na myśl mało prawdopodobna, ale może to wina mojego antywirusa, Kaspersky. Jest tak, że gdy wyłączę Kasperskiego to wyłączają się na chwilę połączenia sieciowe i internet jest wyłączony ale gdy ponownie się uruchomi to wszystko chodzi tak jak należy wraz ze stronami www.

Mam nadzieję, że nie skomplikowałem jeszcze bardziej mojego problemu tą wypowiedzią i wszystko jest jasne ale jak coś to dopytywać :slight_smile:

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.


(system) #2

Napisz ile masz pamięci ram?

a czy możesz sprawdzić tak,że zmienić tego kasperka na ten

http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Anti ... 20404.html

chociaż na próbę


(Tom92ek) #3

Pamięci ram mam 2gb więc tu problem nie leży. Może faktycznie to Kaspersky stwarza ten problem, ale wtedy rodzi się pytanie dlaczego? Skoro nie tylko ja używam tego programu a nie słyszałem, żeby ktoś miał taki problem.

Odinstalowałem Kasperskiego i zainstalowałem avast!Internet Security więc zobaczę jak to wszystko dalej będzie działało. Mam też nadzieję, że to dobra zapora przed wirusami.


(system) #4

To jest lepsze i darmowe

http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Inte ... 12952.html


(Tom92ek) #5

Bardzo interesujący program, na pewno go sprawdzę. Wielkie dzięki za pomoc:) Pozdrawiam.

-- Dodane 15.12.2011 (Cz) 16:03 --

Cholera.. nie mogę zainstalować tego.. wyskakuje okienko: COMODO Installer: error. Non 7z archive. Mi to na tym kompie to nic nie działa.. :? ani tego zainstalować nie mogę ani Google Chrome.. Kaspersky też był przeszkodą...