Witam. Ostatnio przy włączeniu komuptera przez kilka sekund wyskoczył mi Bluescreen, po czym wyrzuciło mnie do menu Startup Repair. Klikając w opcje naprawy i próbowania innych metod ,które są dostępne w owym menu, komputer nadal po zrestartowaniu go wyrzuca mnie do menu Startup Repair. Co mogłabym zrobić ,aby w końcu normalnie skorzystać z komputera bez ciągłego restartowania i naprawiania Komputera?
Windows 7, Komputer stacjonarny iQon philips
Czy podłączałaś ostatnio jakiś nowy sprzęt do komputera, albo wymieniałaś podzespoły?
Nie
Instalowalas sterowniki, antywirusy?
Jedyne sterowniki jaki zainstalowałam to sterowniki do tabletu graficznego wacom intuos Draw ,lecz po kilku dniach go usunełam
Jesteś w stanie uruchomić komputer w trybie awaryjnym?
Również nie, wtedy wyrzuca mnie do wcześniej już wspomnianego menu
Pobierz jakąś dystrybucję Linuksa i sprawdź w trybie Live (bez instalacji) czy będzie działała bez problemu. Jeśli Linux też się wyłoży to będzie oznaczało problem ze sprzętem. Jeśli będzie działał poprawnie przez jakiś czas to można zakładać że błąd Windowsa i pozostanie utworzenie kopi ważnych dla ciebie plików (możesz to zrobić na linuksie) i instalacja systemu na czysto.
Problemem może też być dysk twardy. Jeśli zdecydujesz się na sprawdzenie komputera pod Linuksem to napisz jaką dystrybucję wybrałaś (polecam ubuntu bo najbardziej uniwersalna), żebym mógł ci napisać jak wygenerować raport smart dysku.