Problem z niektórymi stronami i prędkością


(marcin_pedzel) #1

Mam problem z połączeniem z niektórymi stronami i prędkością łącza - na innych kompach prędkość jest Ok ale tak samo nie łączy z tymi samymi stronami.

 

Proszę o sprawdzenie skanów:

 

http://www.wklej.org/id/1294891/ - OTL

http://www.wklej.org/id/1294892/ - Extras

 

Dzięki


(Acorus) #2

Odinstaluj Adobe Download Assistant,Skaner on-line mks_vir,vShare.tv plugin 1.3,Akamai NetSession Interface.Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

:OTL
IE - HKU\S-1-5-21-3094973267-1630188347-175398366-1000\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = http://startsear.ch/?aff=2src=spcf=1dc19d4d-defe-11e0-ae50-0019e018d6efq={searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-3094973267-1630188347-175398366-1000\..\SearchScopes\{0C6CD792-160A-468B-99B9-A39C134642E4}: "URL" = http://websearch.ask.com/redirect?client=ietb=FFo=14594src=kwq={searchTerms}locale=apn_ptnrs=FVapn_dtid=YYYYYYYYPLapn_uid=cce69f63-aa62-4fa6-971a-77fbaa2d2f48apn_sauid=624DD012-AB40-4303-8A75-520016E2C945
IE - HKU\S-1-5-21-3094973267-1630188347-175398366-1000\..\SearchScopes\{637A4F65-D3D5-46BB-A3ED-BF0DE5A60808}: "URL" = http://startsear.ch/?aff=1q={searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-3094973267-1630188347-175398366-1000\..\SearchScopes\{8EEAC88A-079B-4b2c-80C1-7836F79EB40A}: "URL" = http://pl.search.yahoo.com/search?p={searchTerms}fr=chr-comodo
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found.
O3 - HKU\S-1-5-21-3094973267-1630188347-175398366-1000\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - No CLSID value found.
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O27:64bit: - HKLM IFEO\3dsmax.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\composite.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\filezilla.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\ltu.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\maxfind.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\msejf.client.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\skype.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\uninstall.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27:64bit: - HKLM IFEO\vrayspawner2013.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\3dsmax.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\composite.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\filezilla.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\ltu.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\maxfind.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\msejf.client.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\skype.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\uninstall.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)
O27 - HKLM IFEO\vrayspawner2013.exe: Debugger - D:\Programy\AVG TuneUp\TUAutoReactivator64.exe (AVG)

:Commands
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt.Po restarcie uruchom OTL i użyj opcji Sprzątanie.

Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/


(marcin_pedzel) #3

Prędkość łącza już jest normalna. Niestety problem w łączeniem ze stronami występuje nadal. Wina jest chyba po stronie sieci bo po podłączeniu do innej sieci strony wyświetlają się normalnie.

 

nowe logi OTL - http://www.wklej.org/id/1295298/

nowe Extras - http://www.wklej.org/id/1295301/

 

Dodatkowo wysyłanie maili z mojego konta na interii zostało zablokowane z powodu infekcji

 

treść powiadomienia - http://www.wklej.org/id/1295302/


(Acorus) #4

Przeskanuj programem Dr.WEB CureIt http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl


(marcin_pedzel) #5

Dr. Web nic nie wykrył.